Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L’Escalante desperta els cinc sentits de bebés, xiquets i xiquetes amb una nova edició de ‘Menut Teatre’

REDACCIÓN: L’Escalante Centre d’Arts Escèniques impulsa el primer amor per les arts escèniques amb una nova edició de ‘Menut Teatre’, el cicle dirigit a la primera infància del teatre de la Diputació de València. Del 3 al 20 de maig, Ribes Espai Cultural posarà en escena tres propostes que prometen despertar els cinc sentits de bebés, xiquets i xiquetes.

“Durant els tres primers caps de setmana de maig, l’Escalante convida a imaginar, a experimentar i a jugar a través dels llenguatges escènics. Esta temporada, ‘Menut Teatre’ proposa ‘Alma’ el 6 i 7 de maig, ‘Jungla’ els dies 13 i 14 i ‘El cau dels sentits’ el dissabte 20, tres propostes il·lusionants per a gaudir en família”, explica Glòria Tello, diputada de Teatres de la Diputació de València.

Marylène Albentosa, coordinadora i directora artística, ha destacat que “este cicle és fonamental per a complir amb la missió de l’Escalante de garantir l’accés a les arts escèniques des de la primera infància i amb obres de gran qualitat, per la qual cosa torna tant amb funcions escolars com per a públic general”.

Les entrades dels espectacles ja poden adquirir-se en línia en la web de l’Escalante (escalantecentreteatral.dival.es) i abans de les representacions en la taquilla de Ribes Espai Cultural, espai cedit per la regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, on es realitzarà el cicle.

Un viatge poètic i sensorial a través de les estacions de l’any

‘Alma’ serà l’obra amb què comence el cicle enguany, un espectacle de teatre d’objectes i moviment que realitza un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l’any, cadascuna amb la seua ànima, i que prendran forma a través dels objectes i materials naturals que anirà trobant la protagonista de la companyia LaBú Teatre.

Es tracta d’un espectacle visual divertit i poètic amb tot tipus de detalls, dirigit a xiquetes i xiquets de 2 a 6 anys, que aborda el pas del temps. Ha sigut candidat als XXV Premis MAX de les Arts Escèniques en les categories de Millor espectacle familiar, Millor disseny de vestuari i Millor composició musical.

Tindrà funcions escolars del 3 al 5 de maig, així com per a públic familiar el dissabte 6 de maig a les 17.00 hores i el diumenge 7 a les 11.30 hores.

Formes, colors, sons i éssers que es transformen

Ribes Espai Cultural es transformarà en un ecosistema especial on poden aparéixer tota classe d’éssers, formes, colors i sons a través de ‘Jungla’, una peça de dansa on cap des del més xicotet fins al més gran.

Creada pel Col·lectiu Big Bouncers, ‘Jungla’ es dirigix a xiquetes i xiquets de 2 a 5 anys i posa en escena cossos que s’allunyen dels estereotips que s’atribuixen a la dansa, que canvien i viatgen per diferents textures i dinàmiques, fugint del vocabulari més convencional.

Així, del 10 al 12 de maig, diversos centres d’ensenyament de València gaudiran de les sessions escolars, mentre que el públic familiar podrà fer-lo el dissabte 13 de maig a les 17.00 hores i el diumenge 14 a les 11.30 hores.

Una experiència multisensorial

 ‘El cau dels sentits’ assentarà en Ribes Espai Cultural un xicotet poble format per tres nius de fusta i tela, que simulen els que construixen els ocells per a criar als seus pollets. A diferència dels anteriors espectacles, es tracta d’una instal·lació interactiva que permet un acostament a les arts escèniques amb els cinc sentits des de la relaxació.

Esta experiència multisensorial d’elPetit convida a bebés de 0 fins a 3 anys a tocar, fer olor i sentir els objectes i coixins que troben en escena. Els centres educatius tindran passe del 17 al 19 de maig i les famílies el dissabte 20 de maig des de les 10.30 hores fins a les 13.30 hores.

 

L’Escalante desperta els cinc sentits de bebés, xiquets i xiquetes amb una nova edició de ‘Menut Teatre’

EL BOLERO DE MANEL

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *