Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

ARRANCA EL VII FESTIVAL DE CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS

L’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) ha presentat a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània la Setena edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés.

“El Festival  es manté fidel als seus principis fundacionals, generant sinergies entre el sector audiovisual valencià i la ciutadania organitzada”.

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, amb una dotació econòmica modesta, aconsegueix ser un dels Festivals de referència al País Valencià, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. És el Festival més llarg: des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a la gala de cloenda i lliurament de guardons, 23 de novembre. Es realitzen projeccions i activitats paral·leles en 21 localitats diferents, en 43 sales, amb més de 60 entitats col·laboradores i més de 80 audiovisuals diferents projectats. Més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors de l’audiovisual.

El Festival busca generar experiències emocionals col·lectives, mitjançant conversatoris entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, establint uns lligams emocionals que van més enllà de la projecció d’audiovisuals. Els trets diferencials: audiovisuals valencians de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre País.

“Hem aconseguit ser un Festival de referència amb característiques singulars: audiovisuals valencians, de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre País. Sempre comptant  amb la implicació de persones, entitats, i institucions molt variades”, ha manifestat Pastor.

Altre dels trets d’identitat del Festival és la descentralització: el fet de dur l’audiovisual on està la ciutadania, Utilitzant sales comercials com Cinemes LYS, Multicines d’Ontinyent i institucionals (universitats, museus, cases de cultura, etc.); però, també, sales d’associacions, ateneus, col·lectius, plataformes, etc.

En esta Setena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, ACICOM torna a premiar els millors projectes en diverses categories: documental, foment del valencià, micro-mecenatge, ficció, valors ciutadans, etc

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *