Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Avançament de Temporada arts escèniques 2020-2021: Principal i Rialto de València

La temporada s’inicia amb dos muntatges de segell valencià. Obrirà el teló de la temporada la producció de dansa de l’IVC ‘La Mort i la Donzella’, coreografiada per la il·licitana Asun Noales, i la seguirà ‘Acampada’, de la companyia Pont Flotant. ‘53 diumenges’ és l’última obra del dramaturg i cineasta català Cesc Gay.

A partir de la novel·la ‘Júlia’, d’Isabel-Clara Simó, la companyia alcoiana La Dependent estrena la seua adaptació teatral amb versió i direcció de Gemma Miralles.  ‘Andanzas y entremeses de Juan Rana’ és un nou viatge teatral i musical ple d’humor que aprofundeix en textos del Segle d’Or que van tractar el clàssic personatge de comèdia Juan Rana. Roberto García ha apuntat que “el segon trimestre de la temporada alça el vol al gener amb ‘Oncle Vània’, una producció del Festival Temporada Alta i el Teatre Lliure d’un clàssic d’Anton Txékhov. Gener el completa l’espectacle de circ ‘El diablo cojuelo’, una producció de Rhum Coia, dirigida per Luis Vélez Guevara i amb dramatúrgia de Juan Mallorga. Seguirà la programació amb un cicle de dues obres de teatre d’autors valencians. D’una banda, ‘La Tarara’, de l’alacantina Josi Alvarado escrita per Víctor Sánchez Rodríguez dins del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria de l’IVC, dirigida per ell mateix i produïda pel Teatre Nacional de Catalunya.

 Teatre Rialto de València

El teló del Rialto s’obrirà a l’octubre amb l’estrena de l’obra de teatre de producció pròpia de l’IVC ‘Fes-me un lloc’, creada per Isabel Martí. Seguirà en la programació ‘Perenne’, que va ser la primera producció pròpia de l’IVC de circ contemporani l’any passat. Un espectacle de Patricia Pardo en què artistes de circ joves amb altres d’edat avançada construeixen una metàfora al voltant de l’amor i de la sensació perenne d’existència. La també nova producció pròpia ‘Les Saurines’, de Mafalda Bellido, s’estrenarà el 12 de novembre. Una comèdia, amb tints berlanguians, ubicada en una zona rural de l’interior de Castelló afectada per la falta d’aigua.

L’alacantí Lucas Escobedo estrenarà la segona producció pròpia de l’IVC de circ contemporani, ‘Adeu’. Des del 15 de desembre i fins al 16 de gener el públic podrà gaudir d’una proposta que es construeix a partir del sentiment universal d’acomiadament i dels cicles de la vida. La programació del Rialto finalitzarà amb la producció pròpia ‘La Tempesta’, basada en el clàssic de William Shakespeare.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *