Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Cultura de la Generalitat presenta a la Filmoteca de València el cicle ‘Delon Noir’ dins del festival València Negra

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i el festival València Negra presenten a la Filmoteca de València, el cicle ‘Delon Noir’ que es podrà veure del 10 al 22 de maig. Les primeres projeccions  de cada una de les quatre pel·lícules que componen el cicle sobre l’actor francés Alain Delon seran presentades pel crític cinematogràfic Daniel  Gascó.

El cicle s’inicia el dimarts 10 de maig, a les 18 hores, amb la projecció de ‘Tres aventureros’ (1968) de Robert Enrico, en la qual Delon comparteix protagonisme amb Lino Ventura i Joanna Shimkus. La pel·lícula serà presentada per Daniel Gascó i es podrà tornar a veure el divendres 20 de maig, a les 20.15 hores.

Inspirada en una novel·la del cineasta i escriptor de novel·la negra José Giovanni, la pel·lícula conta la història de tres amics d’esperit aventurer que s’embarquen en un viatge al Congo a la recerca d’un tresor. Allí s’enfrontaran a uns mercenaris que també van en la busca del botí.

El divendres 13 de maig, a les 18 hores, i el diumenge 22 de maig, a les 20 hores, la Filmoteca projecta ‘El silencio de un hombre’ (‘Le samouraï, 1967) de Jean-Pierre Melville, un dels cineastes predilectes de Delon i amb qui l’actor francés també va treballar en altres dos policíacs: ‘Círculo rojo’ (1970) i ‘Crònica negra’ (‘Un flic’, 1972).

En la seua primera pel·lícula amb Melville, Delon interpreta el personatge de Jeff Costello, un hermètic assassí a sou que sempre planeja acuradament els seus assassinats i a qui mai han atrapat. Però una nit, després de liquidar l’amo d’un club nocturn, queda a la vista de diversos testimonis.

El dissabte 14 de maig, a les 18 hores, i el dimecres 18 de maig, a les 20 hores, la Filmoteca projecta ‘Dos hombres en la ciudad’ (1974), dirigida i escrita per José Giovanni. En aquest policíac, Delon comparteix protagonisme amb el veterà Jean Gabin, Michel Buquet i Mimsy Farmer.

Després de complir una llarga condemna a la presó, Gino es reinsereix en la societat sota la mirada d’un educador afectuós. Però, a pesar de la seua bona voluntat i els seus esforços per fer una vida normal, un inspector de policia no creu en la seua innocència i li recorda constantment els seus delictes anteriors.

El diumenge 15 de maig, a les 20 hores, i el dimarts 17 de maig, a les 18 hores, La Filmoteca projecta ‘A pleno sol’ (1960), dirigida per René Clément, primera adaptació cinematogràfica de la novel·la ‘El talent de Ripley’ de Patricia Highsmith.

En una de les seues actuacions més memorables, Delon interpreta l’enigmàtic Tom Ripley, que és enviat a Europa pel senyor Greenleaf per a buscar el seu fill Philip i portar-lo de tornada als Estats Units. A canvi rebrà cinc mil dòlars. Philip enganya Tom fingint que està decidit a tornar, però no té cap intenció de deixar la seua promesa ni de complir els desitjos de son pare.

 

Cultura de la Generalitat presenta a la Filmoteca de València el cicle ‘Delon Noir’ dins del festival València Negra

CANTINA MATIZ:VARIEDAD Y CALIDAD

Cultura de la Generalitat presenta a la Filmoteca de València el cicle ‘Delon Noir’ dins del festival València Negra

HUEVO DE COLÓN: LUCES LARGAS

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *