Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

El Centre del Carme transforma el seu claustre gòtic en un cinema d’estiu amb el cicle CCCCinema d’Estiu

El Centre del Carme transforma el seu claustre gòtic en un cinema d’estiu amb el cicle CCCCinema d’Estiu

El Centre del Carme transforma el seu claustre gòtic en un cinema d’estiu amb el cicle CCCCinema d’Estiu
  • El cicle de cinema d’estiu del CCCC reuneix 25 comèdies europees de 13 països, que es projectaran del 3 al 31 d’agost, de dimarts a diumenge a la nit
  • Els films d’Emmanuel Mouret i Julie Delpy, una exitosa cinta alemanya de temàtica gai i una pel·lícula de culte britànica inauguren la cinquena edició del cicle

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) obri aquest dijous el cicle de cinema d’estiu CCCCinema d’Estiu, que en aquesta cinquena edició ofereix 25 pel·lícules amb el títol ‘De què riem a Europa?’.

Cada nit, del 3 al 31 d’agost de dimarts a diumenge, el claustre gòtic de l’antic convent es convertirà en un cinema d’estiu on gaudir de manera gratuïta d’una cuidada selecció de comèdies europees que, “per inèdites o oblidades, són flors rares agafades del jardí d’Europa”, segons ha assegurat el programador del cicle, el crític Daniel Gascó.

Per la seua banda, el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que en aquesta cinquena edició de CCCCinema d’Estiu “s’han reunit 25 comèdies de 13 països europeus que refrescaran les nits d’estiu a la ciutat. Es tracta de films fora del circuit comercial, que recorren Europa i ens convida a descobrir cinematografies de diferents autors, nacionalitats, contextos històrics i temàtiques”.

El dijous, 3 d’agost, inaugura el cicle ‘Changement d’adresse’ (2006), una comèdia romàntica ordida per Emmanuel Mouret, director, actor i guionista amb un estil refinat i lleuger que pot recordar a François Truffaut i Éric Rohmer, però amb una aproximació a l’amor que sempre és dolça, submisa i, en absolut, falta de profunditat.

El divendres, 4 d’agost, podrà veure’s ‘Porridge’ (1977), una cult movie britànica que va portar a la pantalla gran la trama i els personatges d’una popular sèrie de televisió.

La flegma britànica immersa en els murs d’una presó que aborda amb humanitat els vincles quotidians entre funcionaris i presos i que conté plans de fugida, acudits deshonrosos i un cabalós diàleg en què abunden intel·ligents jocs de paraules.

Julie Delpy és l’autora total de ‘2 días en París’ (2007), que es projectarà el dissabte 5 d’agost. Produeix, dirigeix, escriu, munta, compon la música i interpreta la protagonista del que és el seu segon llargmetratge, en el qual recrea una baixada als inferns de París amb la lent neuròtica del seu nuvi americà. Delpy desplega sense baixar la guàrdia un humor sorneguer que beu de fonts pròpies (la seua família, fotos personals) i pròximes. No és difícil relacionar els passejos de la parella protagonista amb la saga de Richard Linklater, de la qual Delpy és co-guionista.

Basada en dos còmics de Ralf König, ‘L’home desitjat’ (1994) va ser la pel·lícula més taquillera d’aquell any a Alemanya, amb 6,6 milions de persones espectadores. El film, que es veurà el diumenge 6 d’agost, planteja una paròdia intel·ligent que quan es va estrenar va trencar el gueto del cinema de temàtica gai, i que va interessar a tota mena de públics.

Les pel·lícules de CCCCinema d’Estiu es projectaran del 3 al 31 d’agost, de dimarts a diumenge a les 22.00 hores en el claustre gòtic del CCCC, en versió original subtitulada en castellà i valencià. L’accés és gratuït sense necessitat de reserva prèvia fins a completar-ne l’aforament.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *