Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

EL PALAU RETRÀ HOMENATGE A JOSÉ ITURBI EN EL 125 ANIVERSARI DEL SEU NAIXEMENT

TURIA: La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i el director titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, han presentat la temporada general 2020-2021 del Palau de la Música, la qual consta pel que fa a l’abonament d’un total de 27 concerts. Un curs amb grans orquestres, directors, solistes i cantants internacionals, i el protagonisme de l’Orquestra de València, que oferirà un ampli repertori que girarà fonamentalment al voltant de la figura del pianista valencià José Iturbi, en el 125 aniversari del seu naixement. A més, esta temporada comptarà amb la violinista Leticia Moreno com a artista resident i Claudia Montero com a compositora resident. El disseny de la campanya és de Diego Mir. Durant la presentació de la temporada 2020-2021 del Palau de la Música, Glòria Tello ha destacat que el pròxim 28 de novembre es complirà el 125 aniversari del naixement de José Iturbi i “ha estat la raó per la qual al Palau hem volgut fer-li un homenatge què servirà de columna vertebral de tot el que hem preparat per oferir al nostre públic”. En eixe sentit, ha destacat que “no puc deixar de valorar el gran treball de planificació i coordinació, creant sinergies amb el Concurs Internacional de Piano Iturbi, que és competència que jo assumix a la Diputació de València” i “el fet que enguany puguem celebrar l’efemèride d’Iturbi ha afavorit que tant el Palau com l’equip del Concurs Iturbi hàgem fet un treball coordinat”. Tello ha afegit que “no faltaran les intervencions de l’Orquestra el 9 d’Octubre o el Dia de la Dona, així com els festivals Ensems i Serenates, amb eixa profitosa col·laboració institucional que desenvolupem estos anys i que suposa un dels aspectes fonamentals per fer de la nostra ciutat una Music City”. Pel que fa a la venda d’abonaments, Tello ha destacat que eixiran a la venda al mes de setembre, amb 5 tipus d’abonaments: Anual, Cicle OV10, Any Iturbi, Piano i Jove. “Tindrem la novetat, que mai s’havia fet, que els abonats disposaran d’una targeta-abonament per accedir als dos espais, L’auditori de Les Arts i el Teatre Principal”.

D’altra banda, Glòria Tello ha fet referència al dissenyador de la campanya. “València serà Capital Mundial del Disseny l’any 2022 i des que vaig assumir els meus càrrecs tant en l’Ajuntament com després en altres responsabilitats, sempre he confiat en els nostres grans dissenyadors per il·lustrar totes les campanyes d’imatge, i en esta ocasió és Diego Mir”.Durant l’acte de presentació de la nova temporada del Palau de la Música, Tello ha estat acompanyada pel director del Palau, Vicent Ros, que ha agraït a l’equip humà, tècnic i artístic del Palau el treball fet, i ha mostrat el seu orgull: “perquè esta programació ens situa entre les millors del panorama internacional, i manté viva la flama de la música i este vincle de la música compartida entre el públic i nosaltres”. Per la seua banda, el director titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, ha explicat la programació de l’Orquestra i ha afegit que “seguim treballant a dinamitzar el Palau amb diverses propostes, entre elles, la de l’artista resident i compositora resident, que enguany són dos dones de prestigi internacional, la violinista Leticia Moreno i la compositora Claudia Montero”. Montero ha manifestat sentir-se “orgullosa i compromesa per esta proposta, ja que treballar amb l’Orquestra de València és un somni que es complix, és un projecte amb el qual tot compositor  somnia”. Per últim Diego Mir ha afegit que “la campanya gràfica conté elements que fan referència directa a Iturbi, ja que la gamma cromàtica es centra en els dos colors presents al piano, el blanc i el negre, i tota la gràfica gira al voltant d’un element comú: la pipa de fumar, tan característica d’ell”.

PROGRAMACIÓ

 La temporada d’abonament 2020-2021 del Palau de la Música comptarà amb les visites de grans formacions internacionals com l’Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, amb la direcció del seu titular Valery Gergiev i el pianista Alexei Volodin per interpretar el segon de Rajmàninov (18 gener); l’alemanya WDR Sinfonieorchester de Colònia, dirigida pel seu titular Cristian Mäcelaru i el llegendari violinista Pinchas Zukerman per tocar el concert per a violí de Brahms (3 març); l’Orquestra Filharmònica de Hong Kong, amb la direcció de Jaap van Zweden i el violoncel·lista Jan Vogler amb el concert per a violoncel de Dvorák (10 maig) i l’Orquestra Filharmònica Txeca dirigida per Semyon Bychkov i les pianistes Katia i Marielle Labècque (17 maig).

Respecte a la lírica, cantarà el gran tenor peruà Juan Diego Flórez (OV) (28 maig) i les sopranos Marina Monzó (23 octubre) i Ofelia Sala (22 desembre). Tornen pianistes com Lang Lang (OV) (24 d’abril), Grigory Sokolov (21 febrer), Joaquín Achúcarro (21 –OV– i 25 de febrer), Javier Perianes (OV) (11 juny), Alexei Volodin (18 gener), Rudolf Buchbinder (OV) (11 febrer), Josu de Solaun (OV) (28 gener), Valentina Lisitsa (OV) (14 abril), Andrey Yaroshinsky (OV) (5 maig), Katia y Marielle Labèque (17 maig), Nelson Freire (OV) (21 maig), Javier Perianes (OV) (11 juny) i Carlos Apellániz (25 setembre). Violinistes com Pinchas Zukerman (3 març), Viktoria Mullova (OV) (1 desembre), Leticia Moreno (OV) (9 gener) i  Frank Peter Zimmermann (OV) (26 febrer). La nòmina de grans solistes nacionals i internacionals es completa amb la clarinetista Sabine Meyer (OV) (9 abril) i els violoncel·listes Jan Vogler (10 maig), Daniel Müller-Schott (5 febrer) i David Apellániz (4 juny) i la saxofonista Xelo Giner (5 març).

Respecte a la direcció musical de l’OV, el titular i artístic Ramón Tebar es posarà al capdavant en 12 ocasions. A més, serà dirigida per grans convidats internacionals: Christoph Eschenbach, Leopold Hager, Hartmut Haenchen, Gergely Madaras, Rune Bergmann, Michail Jurowski, Alexander Liebreich, James Judd i Pavel Baleff. També serà dirigida pels valencians Roberto Forés, Josep Vicent, Rubén Gimeno, Enrique García Asensio, Jordi Francés, Beatriz Fernández Aucejo i Francisco Valero-Terribas, així com els  sevillans Rodrigo Tomillo i David Gómez, i la jaenesa Lucia Marín.

OV: CICLE JOSÉ ITURBI

L’Orquestra de València serà dirigida pel seu titular, Ramón Tebar, en deu ocasions i la formació simfònica valenciana protagonitzarà el ja iniciat cicle ‘Beeth2020’ i, sobretot, el ‘José Iturbi 125’, dedicat al pianista valencià universal, del qual es complix el 125 aniversari del seu naixement.

Es tracta d’un cicle amb 12 concerts i temàtica diferent: ‘Ambaixador de la música valenciana’ (7 octubre), amb motiu del 9 d’Octubre, dirigit per Ramón Tebar; ‘Iturbi solidari. La gira del 57’, amb Joaquín Achúcarro i el mestre Josep Vicent  (25 novembre); ‘València 28-XI: 1895-2020’, amb un recital d’Achúcarro (28 novembre); ‘Ascens al podi: la New York Philharmonic’, amb Josu de Solaun i el director Roberto Forés (28 gener); ‘Stadium Concerts’, dirigit per Christoph Eschenbach i amb Rudolf Buchbinder (11 febrer); ‘Beethoven 250 – Iturbi 125’, amb Lang Lang i Ramón Tebar (24 d’abril); ‘París’, amb Tomoaki Yoshida, dirigit per Alexander Liebreich (30 d’abril); ‘Tornada a casa: l’Orquestra de València’, amb Andrey Yaroshinsky i el director James Judd (5 maig); ‘Music for milions’, amb Javier Perianes i Ramón Tebar (11 juny); ‘Una noche en Hollywood’, amb el baríton Vicente Antequera, les Domisol Sisters i direcció de Rodrigo Tomillo, en un recorregut musical pel Hollywood d’Iturbi (17 juny); ‘Amparo i José Iturbi’, dirigit per David Gómez, amb els pianistes Carlos Apellániz i Óscar Oliver i, conclourà el 29 i 30 de juny i 2 de juliol amb ‘El Premi Iturbi’ i la participació de l’Orquestra en la fase final del Premi Iturbi, dirigida per Rubén Gimeno.

Així mateix, com és habitual, es potencien les intervencions dels solistes de la mateixa formació: Anabel García del Castillo (concertino), Javier Barbera i Raúl Junquera (trompetes), Mariano Garcia (violoncel), Rubén Toribio (trombó), Josep Furió i Luis Osca (percussionistes) i David Fons (viola).

 

EL PALAU RETRÀ HOMENATGE A JOSÉ ITURBI EN EL 125 ANIVERSARI DEL SEU NAIXEMENT

CICLO BERLANGA EN ÀPUNT

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *