Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

EL TEM TANCA TEMPORADA AMB UNA EXPERIÈNCIA DE LLUM, MÚSICA I PARAULA

Els propers dies 10 i 11 de juny, el Teatre El Musical posarà punt i final a una de les seues temporades més completes i exigents, la que, per fi, ha marcat el retrobament amb el públic després dels esculls de la pandèmia. I ho farà amb una proposta que, fidel a l’esperit de la sala cabanyalera, transita entre diverses disciplines per oferir als espectadors una experiència artística més enllà del pla escènic. De fet, Ruido Blanco és una creació dels valencians Radiante i Luna y Panorama de los Insectos (Clara de Luna i Carlos Luna) que es mou entre “la llum, la música, la paraula i el teatre”, i que podrà veure’s a dues funcions diàries (20.30 i 21.30 hores) a través de diferents espais de l’edifici situat a la Plaça del Rosari.

“Partim del silenci, d’allò menut, per crear un edifici que es va construint sol, produït a través de la nostra investigació conjunta”, assenyalen els tres artistes responsables de la peça, per als quals Ruido Blanco és “una invitació a transitar el poliedre de la ment humana en la recerca contínua de la identitat cap a l’equilibri, prenent com a principi la pura experimentació per aconseguir una experiència tant per a l’espectador com per a nosaltres mateixes, barrejant tots els llenguatges humans i tecnològics per construir un mecanisme energètic capaç d’imaginar i crear”.

El projecte Luna y Panorama de los Insectos va sorgir fa dotze anys, com una banda de directe que basava les seues lletres en els poemes de Carlos Luna. Des d’aleshores, han desenvolupat la seua carrera com a compositors, creant espais sonors de gran poder evocador per a teatre i audiovisual i participant a festivals de Spoken Word per tota la geografia espanyola. En este temps, han col·laborat amb representants tan destacats de la creació local com Radiante o Patricia Pardo, a més de moltes altres companyies de teatre i audiovisual.

Radiante compta per milions les persones que han pogut gaudir dels seus espectacles i obres lumíniques, des del Burning Man de Nevada (USA) a la televisió RTL de Luxemburg, passant pel Centre del Carme Cultura Contemporània o el Centro Botín de Santander. Este laboratori de creació lumínica establert a València és l’encarregat d’obres tan importants com la que es podrà gaudir a l’Àgora València de la World Design Capital 2022, a la Plaça de l’Ajuntament.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *