Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

LA TURIA TE PONE VERDE: TE’N VENS DE VIATGE EN BICI?

Porte més de 40 anys emprant la bici com a mitjà de transport en la ciutat i com a forma de viatjar pel món. La meua manera d’entendre el viatge en bici, sorgida del moviment ecologista dels anys 80 del segle passat, ha portat a què no es pense mai en termes esportius, adrenalítics o competitius. Últimament, els viatges que organitze en bici amb les meus amistats, m’agrada definir-los com “assossegats, poètics i sensuals”. Sabeu com són eixos viatges? La pressa, la competició i l’esport estan deixats de banda, adquirint més importància les persones que viatgen amb mi, regalant-nos i intercanviant moltes coses. Ací van algunes de les idees, per si voleu anar practicant.

Tal com pot imaginar el lector i la lectora, no tenim mai pressa com a filosofia de viatge. I una de les millors maneres de no tenir pressa i fer feliç a tot el grup és pedalejar sempre al ritme de la persona més lenta. Jo he arribat a veure caure dues llàgrimes d’agraïment a persones que creien que no podrien venir a un viatge en bici dels nostres, per por a quedar enrere i no poder seguir-nos. En adonar-se que el viatge era realment assossegat, els ulls d’aquestes persones s’ompliren d’humitats plenes de felicitat i agraïment.

Amb eixe context i idea de partida, fem parades constants per a gaudir dels paisatges, mentre ens llegim uns a altres textos (prosa i poesia) que tenen a veure, directament o indirecta amb els paisatges i territoris per on viatgem. Les lectures solen tenir lloc davant de belles panoràmiques. També ens fotografiem barrejats entre els paisatges i patrimoni que ens envolten a cada moment.

Resulta molt habitual rebre o regalar massatges més o menys informals al llarg del viatge i en finalitzar cada dia de pedaleig.

També rebem abraçades i ens regalem bones menges i millor beure al llarg dels tres principals àpats del dia, amb llargues i amenes sobretaules.

I com no, ens procurem un bon dormir en les cases rurals i hotels d’interior de les zones de muntanya, recolzant d’aquesta manera l’esforç econòmic amb què han portat a terme moltes persones el projecte de turisme rural. Reconeixem així el seu esforç per continuar vivint als territoris de muntanya.

Normalment a l’estiu (i en algun cas en tota la resta de l’any), practiquem allò que la gent anomena hidroteràpia i nudisme amb relaxants banys en tolls d’aigua bellíssims. Oferim també el cos nu als arbres singulars mitjançant abraçades al voltant del seu tronc per tal de carregar i regenerar la nostra ànima i cos amb la seua energia.

També dediquem temps a parar per gaudir de l’olor de les flors dels d’ametlers, el cirerers o el taronger… I, com no, de les plantes aromàtiques que ens envolten en cada estació de l’any. Com es pot imaginar, al llarg del dia les converses s’allarguen entre nosaltres i amb el paisanatge que habita les contrades per on pedalegem o caminen. I no recorreguem més enllà dels 30 o 35 km diaris.

Amb aquesta manera suau i acollidora de viatge cicloturista assossegat, poètic i sensual este any de 2021 que finalitza, hem pedalejat: pel Camí de Sant Jaume al llarg de 19 dies; per l’illa de Menorca durat 9 dies; per les valls interiors de Cantabria, huit dies; pel País Basc, deu dies; per les Rías Altas al llarg de 10 dies; per la Cerdanya deu dies; la selva d’Irati, 8 dies, i l’Alta Garrotxa una setmana.

Vos convide el proper any 2022, amb l’experiència acumulada i amb les vostres bicis elèctriques, a compartir viatges amb nosaltres per:

– LANZAROTE I FUERTEVENTURA, del 31 de gener al 16 de febrer. En tren a Cadís i d’allí a Lanzarote amb vaixell.

– CABO DE GATA, del 3 al 9 de març.

– PARC NACIONAL DE DOÑANA, del 17 al 25 de abril.

– MENORCA, del 30 de abril al 9 de maig. En vaixell des del port de València.

– ILLA DE SARDENYA, del 16 al 30 de maig. Tren fins a Barcelona y vaixell fins a Sardenya.

– INTERIOR DE CANTABRIA, del 8 al 15 de juny.

– HOLANDA, del 23 de juny al 9 de juliol, en microbús.

– RIAS ALTAS, GALICIA, del 15 al 23 de juliol.

– SELVA DE IRATI, del 22 al 29 d’octubre al 3 de novembre.

– ALTA GARROTXA, del 10 al 16 de novembre.

– LA CARRETERA AUSTRAL AL LLARG DE LA PATAGONIA CHILENA, del 22 de novembre al 23 de desembre.

Si t’animes a venir a algun d’aquests viatges descobriràs que, amb els darrers deu anys de pedaleig de manera assossegada, poètica i sensual, aquests s’han convertit en una ferramenta potentíssima de benestar i de millora de la nostra salut física i mental. A més de lloc d’intercanvi vital entre gran quantitat de persones, millorant així la seua capacitat de relacionar-se amb la naturalesa i els amics i amigues.

T’en vens de viatge amb nosaltres?

LA TURIA TE PONE VERDE:  TE’N VENS DE VIATGE EN BICI?

“COMPRAR PROP, ENS APROPA”

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *