Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Les visites guiades en llengua de signes tornen a la Vall d’Albaida per celebrar el Dia Internacional dels Museus, a més d’un gran nombre d’activitats a tota la comarca

Des del passat divendres 13 de maig i fins al diumenge 22 de maig, està duent-se a terme un ampli ventall d’activitats en la comarca per commemorar el Dia Internacional dels Museus (18 de maig). El Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida coordina una programació completa amb tota una sèrie de propostes per oferir al públic de la comarca i d’altres indrets.

Les activitats arrancaven el passat divendres 13 de maig amb el Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA) que va obrir les seues portes durant tot el cap de setmana. També hi van participar el MAOVA (Museu Arqueológic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida), així com el Museu dels Gegants i Cabets d’Ontinyent.

El dissabte 14 de maig, el Museu Molí Fariner d’Agullent va inaugurar una exposició dedicada als ramaders i formatgers de la localitat i va dur a terme un taller de jocs tradicionals per als més menuts. Eixe mateix dia s’uniria el Museu Fester d’Ontinyent, amb un horari des de les 11.00 a les 13.30 h, que també oferiria el diumenge 15 de maig.

Ahir dilluns l’activitat es va trasladar a Castelló de Rugat i el seu Museu de la Gerra Evarist Navarro, on van realitzar dos tallers de ceràmica.

Hui, dimarts 17 de maig, els museus MITA, MAOVA i dels Gegants i Cabets també han obert les seues portes al públic.

Demà, 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus arranca amb una jornada de portes obertes al MITA d’Albaida, el MAOVA i el Museu de Gegants i Cabets d’Ontinyent.

El divendres 20 de maig és el torn del Museu de les Artesanies d’Atzeneta d’Albaida que gaudirà de portes obertes i una exposició de contes pop-up. El MAOVA d’Ontinyent oferirà a les 18.00 h l’entrada lliure per a “Indiana Bones y el misterio de los monstruos de Ítaca”. També comptarem amb la inauguració de “Julia & Gilbert” al Museu Internacional de Titelles d’Albaida, amb accés gratuït fins a completar aforament.

El dissabte 21 de maig hi haurà una visita guiada al Palau de Malferit, així com a la Col·lecció Museogràfica d’Història i Nino Bravo d’Aielo de Malferit, que acabarà amb una actuació musical a l’Auditori Municipal.

En Bocairent, també el dissabte 21, podrem gaudir d’una visita guiada pel municipi, i jornada de portes obertes al Museu Colomer, al Museu Arqueològic i el Museu Antonio Ferri. També es podrà visitar la Plaça de Bous.

El Museu de les Artesanies d’Atzeneta d’Albaida també farà una jornada de portes obertes que comptarà amb una sessió de contes familiars amb Silvia Colomer a les 19.30 h.

En el MITA es farà una visita guiada gratuïta a les 11.30 h.

I, per finalitzar el dissabte 21 de maig, en Ontinyent el Museu Fester i el Museu dels Gegants i Cabets estaran oberts per a poder visitar-los.

Aquesta programació es tancarà el diumenge 22 de maig amb una jornada que comença a Llutxent amb l’oferta dels recursos turístics i Ecomuseu a les 11 del matí.

Bocairent tornarà a oferir una visita guiada pel poble i jornades de portes obertes dels museus locals, així com la possibilitat de visitar la Plaça de Bous.

En Albaida, a les 12.30 h al Jardí del Palau dels Milà i Aragó, hi haurà teatre de titelles d’accés gratuït de “El Cid Campeador” de Juan Catalina.

En Ontinyent es podrà visitar el Museu Fester des de les 11.00 h fins a les 13.30 h, i el Museu dels Gegants i Cabets des de les 10.00 a les 14.00 h.

Com a “bonus track” el dissabte 11 de juny a les 9.00 h es podran visitar les pintures rupestres dels abrics del Barranc de Carbonera a Beniatjar. Per poder assistir cal fer inscripció prèvia a l’ajuntament de Beniatjar: ajuntament@beniatjar.org o al telèfon 96 235 81 50.

Una altra de les apostes fermes del departament de Turisme són les visites guiades amb intèrpret en llengua de signes gràcies a la participació de FESORD, que tan bona acollida van tenir la passada edició.

Del 21 de maig fins al 12 de juny aquestes visites guiades s’oferiran a Albaida, Atzeneta, Bocairent, Castelló de Rugat, Llutxent, l’Olleria i Otos, com detallem a continuació:

  • Bocairent: Dissabte 21 de maig – 11.00 h

Visita guiada amb intèrpret de llengua de signes pel barri Medieval de Bocairent. 

  • Castelló de Rugat: Diumenge 22 de maig – 11.00 h

Visita guiada amb intèrpret de llengua de signes per Castelló de Rugat i la seua “Tradició gerrera”.

  • Albaida: Dissabte 28 de maig – 11.00 h

Visita guiada amb intèrpret de llengua de signes al Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA).

  • Otos: Diumenge 29 de maig – 11.00 h

Visita guiada amb intèrpret de llengua de signes per la Ruta dels rellotges de sol i visita a la Col·lecció Permanent d’Antonio Miró a Otos.

  • Atzeneta d’Albaida: Dissabte 4 de juny – 11.00 h

Visita guiada amb intèrpret de llengua de signes al Museu de les Artesanies d’Atzeneta d’Albaida.

  • Llutxent: Diumenge 5 de juny – 11.00 h

Visita guiada amb intèrpret de llengua de signes a l’Ermita de la Mare de Déu de la Consolació, el Forn de Calç i el Monestir del Corpus Christi de Llutxent.

  • L’Olleria: Diumenge 12 de juny – 11.00 h

Visita guiada amb intèrpret de llengua de signes al Museu Casa Santonja, amb espectacle de música en directe.

Aquesta iniciativa està patrocinada per la Mancomunitat i el patronat València Turisme amb la col·laboració dels municipis participants.

A més, la programació en commemoració del Dia Internacional del Museu conviurà aquests mesos amb les Rutes Entre Comarques que es van iniciar en març i que continuen fins finals de juny, així com amb el programa esportiu i turístic Naturbalance 2022.

La programació completa està disponible en la pàgina web del Departament de Turisme de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida (www.valldalbaida.com). La participació en les visites amb intèrpret de llengua de signes és gratuïta, però requereix inscripció prèvia.

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *