Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L’IVC publica les 54 nominacions per a 18 categories en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes d’enguany

REDACCIÓN: La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura organitza els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, guardons que tenen l’objectiu de reconèixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana. Un primer jurat independent de 7 persones consensuades entre les associacions professionals de les arts escèniques, membres de la Mesa de la Cultura Valenciana i l’IVC, ha escollit els nominats després d’un procés d’anàlisi de tots els espectacles i professionals inscrits en els Premis de les Arts Escèniques. Aquest jurat ha estat format per Pepe Ayelo, Marta Borcha, Maria Colomer, Rafa Contreras, Sara Esteller, José Vicente Peiró i Carmen Valera.
 Dels 103 espectacles inscrits, 47 són espectacles de teatre, 17 són espectacles de dansa, 19 són espectacles per a xiquetes i xiquets, 15 són espectacles d’arts de carrer i cinc són espectacles de circ. El espectacles de teatre, dansa i per a xiquetes i xiquets han d’haver-se estrenat a la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener de 2021 i el 30 de juny de 2022, i atenent a les seues especials característiques els espectacles de arts de carrer i circ han d’haver-se estrenat en la Comunitat Valenciana entre l’1 de maig de 2020 i el 30 de juny de 2022.
 Per procedència 63 companyies són de la província de València, 11 són companyies de Castelló i 8 són companyies d’Alacant. Els membres del jurat han visionat els 103 espectacles de teatre, dansa, circ, arts de carrer i espectacles per a xiquetes i xiquets. Tot tenint en compte que els espectacles produïts per l’IVC no poden optar al Premi al millor espectacle en les categories de teatre, dansa, infantil, de carrer o de circ.

 Un segon jurat configurat per personalitats del món cultural s’encarregarà d’escollir entre cada terna de nominats i els guanyadors es coneixeran en l’acte de lliurament que es celebrarà el 28 de novembre al Teatre Principal d’Alacant.Els espectacles amb més nominacions són ‘Eclipsi Total’ de la companyia Pont Flotant amb quatre nominacions en millor espectacle de teatre, millor actor per a Alex Cantó, millor escenografia per a Joan Collado i millor il·luminació per a Marc Gonzalo. I també amb quatre nominacions figura ‘El artefacto’ de El Gatopardo y la Zaifiriña que opta a millor espectacle de teatre, millor direcció i millor text per a Sergio Serrano i millor actriu per a Arianne Algarra.
 Amb tres nominacions figuren els espectacles ‘Un segle d’abismes’ de Russafa Escènica amb el suport del CCCC/ Bramant Teatre, que opta a les categories de millor espectacle de teatre, i millor text i direcció per a Amparo Vayà. ‘Anhel’ de la Cia Cristina Gómez, amb nominacions a millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica per a Anna Estellés i Cristina Gómez i millor ballarina per a Paloma Calderón.  Així com ‘Bürstner’s Club’ de DelsAltres que opta als premis a millor espectacle de circ, millor intèrpret de circ per a Rosa Schmid i millor escenografia per a Rocio Garriga.
 ‘La teua mano en la meua’ de l’Om Imprebis, opta en les categories de millor direcció per a Santiago Sánchez, millor versió per a Rodolf Sirera i millor actriu per a Rebeca Valls. El següent espectacle amb tres nominacions és ‘El Público’ producció de l’IVC en les categories de millor ballarina per a Diana Huertas, millor ballarí per a Itxa Sai Mediavilla i millor escenografia per a Luis Crespo. Els espectacles amb dos nominacions són: ‘Sexy Suggestion’ de la Cia Paula Serrano, que opta a millor espectacle de dansa i millor direcció coreogràfica per a Paula Serrano.
 Els tres espectacles nominats a millor espectacle de carrer conten el tres amb dues nominacions a més d’esta. En el cas de ‘Baktana’ de la companyia Lazuz també està nominat Itamar Gluksman com a millor intèrpret de circ, en ‘La Banda’ de OtraDanza també està nominada Raquel Molano per la millor composició musical, i en ‘Migrare’ de Maduixa també està nominada Cristina Fernández a la millor direcció coreogràfica.

 També figuren amb dues nominacions ‘Madonna’ de la Cia Patricia Pardo que opta a millor espectacle de circ i Mari Marcos a millor intèrpret de circ. ‘Una vez, una casa’ amb les nominacions a millor actriu a Silvia Valero i a Teresa Juan per el millor vestuari, ‘Els Villalonga’ amb les nominacions de Alfred Picó com a millor actor i Juli Disla com autor de la millor versió, ‘L’abraçada dels cucs’ nominada a millor text per a Paula Llorens i millor il·luminació per a Víctor Antón i en ‘Les tres germanes’ estan nominats Juli Disla a la millor versió i Isabel Requena al millor vestuari.
 Els nominats a millor espectacle per a xiquetes i xiquets són ‘128 batecs per minut’ d’Albena Teatre; ‘L’arbre de Teneré’ de La Negra i ‘Cucu’ de bambalina Teatre Practicable. La resta de nominacions han recaigut en ‘HIT’ de EYAS Dance Project, com a millor espectacle de dansa, ‘Peus dalt’ de Spinish Circ com a millor espectacle de circ, Juan Carlos Garés com a millor actor per ‘La Niebla’, Jessica Martín com a millor ballarina per ‘Açí el meu cos’.  Com a millors ballarins Salvador Rocher per ‘Entre Nosotros’ i Seth Buckley per ‘Oníric’. I per últim com a millor composició musical també figuren Víctor Lucas per ‘El viaje de Greta’ i Carles Salvador per ‘Nimbes’

 

L’IVC publica les 54 nominacions per a 18 categories en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes d’enguany

EL AGUA, VASIL Y LLENOS DE GRACIA

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *