Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

MOSTRA VIVA DEL MEDITERRANI CREIX EN LA SEUA IX EDICIÓ I COMPTARÀ AMB 17 SEUS

Mostra Viva es celebrarà del dia 23 de setembre al 12 d’octubre amb artistes de 12 països deferents

La directiva afirma que el festival “no té sostre” i advoca per una major coordinació amb Mostra de València Cinema del Mediterrani

El certamen cultural multidisciplinari Mostra Viva del Mediterrani comptarà enguany amb 17 seus diferents en la qual serà la seua edició més ambiciosa fins hui. A institucions com el Centre del Carme, el CCC Octubre, el Centre Cultural La Nau, el MuVIM, o el TEM, se sumaran altres com Sant Miquel dels Reis, l’IES Lluís Vives, el Museu de Belles arts de València, la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València o el Parc Central. Mostra Viva comptarà enguany amb la participació d’artistes de 12 països.

En la presentació, que ha tingut lloc hui a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau i ha sigut moderada per Adela Cortijo, directora del Servei de Cultura universitària, han intervingut María Colomer, Presidenta de Mostra Viva, Cristina Barbero, Coordinadora General del certamen i el President d’Honor de l’organització Vicent Garcés. En l’acte s’ha presentat a més la nova web mostraviva.org en la qual es pot consultar tota la programació. En la seua edició de 2021 Mostra Viva tornarà a comptar amb diverses disciplines, entre les quals es troben la música, la literatura i la narració oral, les arts de carrer o els debats i la videocreació, a les quals s’uneix un any més la Mostra Educativa per als més joves; a més, enguany es recuperarà l’àrea de gastronomia de la conca mediterrània.

Serà precisament l’àrea gastronòmica la que marcarà el començament de Mostra Viva el dia 23 de setembre al matí amb la presentació del llibre “El cuscús i la paella: una història mediterrània”. Aqueixa mateixa vesprada María de la Mar Bonet oferirà un concert en el TEM, aquest serà el primer concert de celebració del 40 aniversari de la Trobada de Música, que enguany tindrà una forta presència femenina que es completarà, a més de la mallorquina, amb la xipriota Vakia Stavrou, la tunisiana Emel Mathlouthi i l’espectacle de producció pròpia “Ones i Dones”. La Trobada de Música també organitzarà diverses activitats paral·leles com són el concert a càrrec de la Federació d’Orquestres i Rondalles de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana o la presentació del 2n Congrés de Música i Ciència del Mediterrani.

L’àrea d’Arts de Carrer inaugurarà enguany la seua nova seu al Parc Central, on diferents companyies oferiran entreteniment per a tota la família i el dia inaugural de la qual serà el dissabte 9 d’octubre. Mostra Viva es converteix així en la primera institució que portarà la cultura al Parc Central de València. A més, continuaran reforçant el Circ Social en cooperació amb l’Escola de circ del Marroc, amb la participació de col·lectius enlaire risc d’exclusió social.

L’Aplec de Dansa per la seua part, comptarà amb la participació de diverses companyies a més d’oferir un taller inclusiu de la mà de Dan Zass, on acosta el món de la dansa a persones amb diversitat funcional, com a activitat paral·lela, també se celebrarà la residència virtual “Inmoviment 2.0” en col·laboració amb el Circuit Bucles.

L’Encontre d’escriptors i escriptores i la Narració oral organitzaran taules redones, debats literaris i sessions de “Contes nòmades” en les quals participaran narradors professionals de diferents països en activitats tant per a adults com per a públic familiar; a més es retrà homenatge al poeta Francisco Brines.

L’àrea d’Arts Visuals tindrà com a plats forts una exposició de Marina Puche, la creadora del cartell d’enguany i una exposició fotogràfica sota el títol “Cròniques algerianes”. En l’àrea de Videocreació es projectaran els treballs de diverses artistes en el CCC Octubre que tornarà a ser la seua seu un any més. La programació de la IX edició de Mostra Viva es completarà amb la celebració de debats centrats en aquesta ocasió en els drets dels col·lectius LGTBI, la societat civil mediterrània, la sostenibilitat de les ciutats i la sobirania alimentària i amb la Mostra Educativa, que de nou tindrà activitats tant per a centres escolars com per a públic familiar.

María Colomer, Presidenta de Mostra Viva, ha agraït la seua assistència als representants institucionals que han acudit, com Francisco Molina, Director Territorial de Presidència a València., Esther Torrijo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Paiporta, la Regidora de Ciutadans València Amparo Picó, Luís Tormo, Cap del Servei de Màrqueting i Turisme de la Comunitat Valenciana, Inma Sánchez Velasco l’Institut Superior d’Ensenyament Artístic de la Comunitat Valenciana i el Síndic del Grup de Compromís de les Corts Valencianes. Colomer ha destacat el creixement que experimenta Mostra Viva des de la seua primera edició en 2013 i ha assegurat que la trobada cultural “no té sostre” a més de recalcar que “és fonamental establir xarxes de treball entre festivals”.

Per part seua, Vicent Garcés, President d’Honor de l’associació, ha advocat per una major coordinació amb la Mostra de València – Cinema del Mediterrani i per l’organització d’activitats conjuntes en el futur. Garcés també ha volgut agrair el seu suport a l’ajuntament de València sense el qual “Mostra Viva del Mediterrani no seria possible”.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *