Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Orgull LGTB+ 2022 “Davant l’odi: drets i Orgull”

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, convoca la manifestació de l’Orgull LGTB+ a la ciutat de València el dissabte 25 de juny, a les 20 hores. El lema reivindicatiu de 2022 es centra en l’augment de les agressions: Davant l’odi: drets i Orgull.

«En el moviment LGTB+ sabem bé que és fonamental frenar els discursos d’odi –vinguen d’on vinguen–, avançar en la conquesta de drets i, a més, defensar els ja conquerits», afirma Fran Fernández, coordinador de Lambda. Per això, animen «la ciutadania valenciana a participar i mostrar el seu recolzament a les persones LGTB+, deixant clar que som més les persones demòcrates que creiem en el respecte a la diversitat».

La manifestació mantindrà el recorregut de l’any passat des del punt de trobada en el Pont de l’Exposició de l’Albereda fins a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el manifest de l’Orgull LGTB+ 2022. A continuació, se celebrarà la festa a la plaça de l’Ajuntament amb Liz Dust i Tracy Pop com mestres de cerimònies, i Lara Sajén com a estrella convidada. La celebració conclourà a mitjanit amb un castell disparat per Pirotecnia del Mediterráneo.

Després de la participació massiva de l’any passat en favor de les persones trans encara amb la por de la pandèmia sanitària, enguany s’espera que unes 70 entitats desfilen darrere de la pancarta amb el lema “Davant l’odi: drets i Orgull”, sumant-se així a les reivindicacions del col·lectiu LGTB+ valencià.

Orgull LGTBI Valencia 2022

Com a novetat, l’Orgull d’enguany estarà representat per tres cartells. Cada uno d’ells conté la imatge d’una persona LGTB+ agredida per la seua orientació o identitat: “per bollera”, “per travelo” o “per maricó”, que va ser l’última paraula que el jove Samuel Luiz va escoltar abans de morir a conseqüència d’una pallissa en A Corunya, l’estiu passat.

Kiara Figueredo és una dona que va vindre de Cuba i és l’activista trans que posa el rostre “per travelo”. Eva Ferriols posa el rostre “per bollera”, professora d’institut i membre de Lambda. Adrián Mora és arquitecte i activista digital LGTB+, i posa el rostre “per maricó”. La campanya ha sigut ideada i realitzada per l’estudi de disseny i comunicació Xinxeta.

Orgull Valencia 2022

Orgull LGTB+ 2022 “Davant l’odi: drets i Orgull”

VIERNES 24, A LA VENTA EXTRA DE

Orgull LGTB+ 2022 “Davant l’odi: drets i Orgull”

VALÈNCIA, UNA CIUTAT ORGULLOSA

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *