Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L’art i la llum d’Angela Bassano il·luminen el Cub del MuVIM

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) acull ‘Què corre per les teues venes?’, una instal·lació realitzada per Angela Bassano i comissariada per Nati Navalón, la qual ocupa els espais expositius del Cub i l’Aparador del museu de la Diputació de València. Com explica la diputada del MuVIM, Gloria Tello, “la mostra, que consta de diverses peces interrelacionades entre si, es podrà gaudir en l’exterior del museu fins al pròxim 11 de juny”.

‘Què corre per les teues venes?’ es compon d’una instal·lació lumínica, creada expressament per a les característiques de l’espai expositiu, i cinc escultures i pintures lumíniques creades mitjançant diverses tècniques artístiques. Totes les peces generen efectes de llums i ombres dissenyats per a generar un moviment rítmic gràcies a un software especialitzat.

 Un procés creatiu e íntim

Angela Bassano genera espais que originen una conversa íntima i que aconseguixen endinsar-nos en un món vital i espiritual, en una cerca interior, quasi mística, que es convertix en una proposta que sorgix des de la intimitat del propi acte de creació. En paraules de la pròpia artista, “la creació és una forma d’autoconeixement, d’introversió, tot allò que sé de mi ho vaig descobrir creant i experimentant”.

La comissària de la mostra, Nati Navalón, destaca el treball d’Angela Bassano i afirma que “com artista compromesa amb el seu temps és una fidel exponent de l’art contemporani: el seu treball és un clar exemple d’experimentació, compromís i mediació; el seu procés creatiu permet connectar amb la seua part oculta, més íntima; i les seues obres són el reflex del sentiment abstret d’allò més profund de l’individu”.

Angela Bassano (Buenos Aires, Argentina, 1968). Ha desenvolupat la seua vida i les seues obres en diverses ciutat del món, com ara València, São Paulo o Buenos Aires, on es troben els seus estudis-taller. Ha exposat en ciutats com Madrid, Alacant, Mònaco, Berlín, Lisboa, Buenos Aires, Bahrain, Nueva Delhi o Ushuaia. Com artista, Bassano s’expressa mitjançant diferents disciplines: escultura, pintura, dibuix, instal·lació, joieria artística, art tèxtil i, fins i tot, fa incursions en el teatre. Actualment, l’element protagonista en les seues obres es la llum LED.

L’art i la llum d’Angela Bassano il·luminen el Cub del MuVIM

LAS CATACUMBAS DEL LLUÍS VIVES

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *