Sota una lleu pluja i un cel encapotat, les portes d’À Punt es van obrir per a rebre als mitjans. La presentació d’una nova temporada era l’excusa perfecta generar proximitat i somriures després de la retirada de les felices mascaretes. En l’entrada,la paella gegant del programa “La paella russa” rebia als seus convidats. À Punt necessita als espectadors de la Comunitat, i els espectadors de la Comunitat necessitem a À Punt. Perquè les noves ficcions, el futur informatiu, audiovisual i cultural de tots nosaltres. La Comunitat Valenciana necessita mitjans potents, indústria i força en la veu, i a les nostres mans queda el poder donar-li-la.
Amb ‘Duel de veus’ torna el públic a À Punt
Si aquest dimarts regresava Carolina Ferre al prime time amb la segona temporada de Tresors amb història, demà divendres ho farà Duel de veus, a partir de les 22:00 hores. Aquest programa té banda pròpia i estrena ubicació, ja que es grava a l’estudi 1 d’À Punt, a Burjassot, un dels més grans de tot Espanya, oferint moltes més possibilitats tècniques i artístiques, ja que comptarà amb cent persones de públic cada nit.
Àlex Blanquer torna a ser la mestra de cerimònies d’aquest concurs musical. En cada edició de Duel de veus busca sorprendre els espectadors amb convidats, com ara el grup Varry Brava i Antonio Carmona, de Ketama, que estaran en el primer programa. La novetat en el jurat és Pere Aznar, presentador, còmic i cara molt coneguda a l’àmbit nacional i autonòmic amb programes com Late motiv d’Andreu Buenafuente o Assumptes interns. Estarà acompanyat per Samantha i Sole Giménez, que ocupen de nou les seues posicions privilegiades.
‘L’Alqueria Blanca’, de dilluns a divendres, a les 15:30 hores
En acabar L’oratge després de l’Informatiu NTC migdia, els espectadors tenen una cita diària de 15:30 a 16:30 h amb L’Alqueria Blanca que estrena nous capítols a partir de la pròxima setmana. “L’Alqueria Blanca és la sèrie més estimada de la nostra audiència i corresponem la fidelitat del públic amb nous capítols d’entrega diària. És una demostració de la nostra confiança en la qualitat de la ficció valenciana”, ha assenyalat Alfred Costa.
Per la seua part, Claudia Pinto, directora de L’Alqueria Blanca, ha assegurat que “tornen amb molta energia i il·lusió per a afrontar un dels reptes més difícils que han viscut en la sèrie. Ara ens toca passar d’oferir un capítol a la setmana a un capítol al dia. Això multiplica per cinc el treball d’un equip que, hui dia, abasta a més de 160 professionals del sector”. També ha afegit que el seu objectiu és “continuar creixent i oferir cada dia més i millor Alqueria”.
A més, a partir del diumenge 8 de maig, en acabar l’episodi setmanal, À Punt reemetrà de forma consecutiva (de 22:45 a 1:30 h de la matinada) els cinc capítols setmanals de L’Alqueria Blanca que comencen el pròxim dilluns.
‘El premi’ torna com el nou concurs de les vesprades d’À Punt
El dilluns 2 de maig À Punt enceta nous canvis des de primera hora del matí fins a la nit. El programa Atrapa’m si pots passa al matí (de 13:00 a 14:00 h), després del magazín A la Ventura, i dona pas a l’Informatiu NTC migdia. Mentrestant, el concurs El premi (de 19:15 a 20:00 h) i Terra viva (20:00 a 21:00 h) completen la franja vespertina després del Bona vesprada (16:15 a 19:00 h) amb Màxim Huerta, María Fuster, Joan Espinosa i Ferrán Cano.
El premi enceta la seua segona temporada passant a les vesprades, de dilluns a divendres. Aquest concurs de carrer presentat per Lluís Cascant, produït per València Imagina Televisió i cofinançat per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace), tornarà a viatjar per tot el territori valencià visitant empreses de diferents sectors productius per a oferir uns diners extra als seus treballadors en una divertida jornada entre companys i companyes de faena.
Produccions de prestigi
Per a acomiadar el mes d’abril, À Punt estrena en el prime time dominical dos capítols de la sèrie El restaurant, la major superproducció de la història de la televisió a Suècia, que ha sigut un èxit d’audiència. Un ambiciós drama familiar al voltant del restaurant Djurgårdskällaren, que s’estén al llarg de més de dues dècades, la sèrie va ser guanyadora de dos Premis Kristallen (els guardons de la televisió sueca), entre ells el de millor sèrie dramàtica. De fet, la crítica especialitzada l’ha comparada en nombroses ocasions amb la prestigiosa Downton Abbey.
Cinemà valencià
L’humor de TàP Zàping canvia al dijous com a aperitiu de les nits de cinema valencià, que hui mateix enceta la doble sessió: la guardonada Lucas (millor pel·lícula, actor i premi del públic del Festival de Màlaga) i Amar. Unes altres produccions participades per À Punt, avalades pel públic i la crítica que estrenarà pròximament la televisió valenciana són L’ofrena, Coses a fer abans de morir, Assemblea i Cordes, entre d’altres.
La televisió no es mor, és cert que hi ha nous mitjans, noves formes de consum, però l’entreteniment i l’audiovisual s’adapten a aquests nous escenaris en els quals brillaran amb llum pròpia. Els espectadors hem de ser conscients d’una vegada per sempre de la importància que té el cuidar de la nostra televisió pública i de la nostra cultura. La indústria necessita als espectadors i, com ja he dit, els espectadors necessitem a la indústria.