TURIA: El Festival CCC arriba al seu equador, des del dia 28 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual fins avui, amb un important èxit de públic i amb la participació i complicitat de desenes d’entitats cíviques, associacions culturals i sindicats, a més dels productors audiovisuals valencians. La tercera setmana de la cinquena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés organitzat per Acicom, s’obri amb una quinzena de propostes entre projeccions i altres activitats complementàries. ACICOM, ha complit 10 anys plens d’activitat sobre temes de Ciutadania i Comunicació. La Dieta Mediàtica i la seua millora és un tema que ens preocupa i ocupa i a la vegada l’apoderament de la ciutadania per aconseguir una societat més democràtica, igualitària i justa.
La V Edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés es basa en el nostre plantejament de la comunicació com a eina per a l’apoderament de la ciutadania Necessitem d’un audiovisual valencià fort i compromés, i això és el que fem des del Festival, visibilitzar o ferir oportunitats per a difondre i conèixer el que es fa al nostre País. Un Festival únic, amb 5 setmanes de duració, amb 42 sales de projecció que ha implicat a 62 entitats, públiques i entitats cíviques, socials i sindicals La ciutadania té molt poques opcions de visionar i gaudir obres d’interés fetes a la Comunitat Valenciana, que ajuden a un conformar opinions i gaudir des d’un esperit crític.
ACICOM assumeix que es tracta d’un repte difícil i de gran complexitat al tindre que omplir mancances cròniques: cal obrir noves finestres i espais de distribució per a les produccions valencianes pràcticament desconegudes del gran públic; s’han de crear unes vies de difusió que generen sinergies positives i renovadores; es fa necessari visibilitzar el treball dels nostres creadors i creadores al temps que se treballa en la promoció i valoració de la cultura audiovisual i es necessari enfrontar la conquesta de nous públics per al audiovisual valencià.
Des d’ACICOM considerem aquest projecte com un repte difícil i complex però hedemostrem la seua viabilitat. Són capaços d eamb unes xicotets ajudes publiques multiplicar l’impacte gracies al treball d’un ample i variat ventall de persones i organitzacions. El Cinema Social és un cinema de compromés amb l’entorn, proper o llunyà, i amb el temps, històric o contemporani. Compromés amb els valors socials i amb la seua transmissió. Compromés amb la societat i la política, amb l’art i la ciència. Aquests compromisos són assumits com a propis per ACICOM que valora el cinema social com un dels millors vehicles per fomentar nous models de vida, motivar comportaments i actituds positives enfront de l’humana existència, denunciar injustícies o generar anàlisi i
reflexions vitals. Es tracta d’un ample ventall de mirades produïdes gràcies a la capacitat d’iniciativa de tot el sector amb una gran capacitat artística, professional i empresarial d’un col·lectiu arrelat a la seua societat que necessita el suport de la ciutadania per a endinsar-se en els temes que preocupen a la societat valenciana progressista i no adormida. Però també se proposen interessar a altres sectors socials per a traure’ls del somni, el costum o l’avorriment mitjançant la reflexió sobre la nostra contradictòria realitat, oferint una visió plural i diversa amb les diferents temàtiques socials i polítiques com la immigració, la igualtat de gènere, la memòria històrica, la cooperació internacional, la salut i la educació, la societat del benestar, els feminismes., els territoris, la memoria histórica i democrática i la pobresa. Uns audiovisuals junt amb altres activitats culturals i creatives.
ACICOM és conscient que el audiovisual i el cinema són vehicles de comunicació i eines d’expressió que contribueixen a transformar i millorar la nostra societat. Per això, perquè tenim la vocació de servir d’enllaç entre el sector professional i el públic, mantenim la decidida voluntat d’ajudar, participar, impulsar i cooperar activament en aquest desig ciutadà de dotar-nos de més llibertat i més saviesa.