La Turia dice que...

El Festival CCC arriba al seu equador amb un gran èxit de públic

0

TURIA: El Festival CCC arriba al seu equador, des del dia 28 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual fins avui, amb un important èxit de públic i amb la participació i complicitat de desenes d’entitats cíviques, associacions culturals i sindicats, a més dels productors audiovisuals valencians. La tercera setmana de la cinquena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés organitzat per Acicom, s’obri amb una quinzena de propostes entre projeccions i altres activitats complementàries. ACICOM, ha complit 10 anys plens d’activitat sobre temes de Ciutadania i Comunicació. La Dieta Mediàtica i la seua millora és un tema que ens preocupa i ocupa i a la vegada l’apoderament de la ciutadania per aconseguir una societat més democràtica, igualitària i justa.
La V Edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés es basa en el nostre plantejament de la comunicació com a eina per a l’apoderament de la ciutadania Necessitem d’un audiovisual valencià fort i compromés, i això és el que fem des del Festival, visibilitzar o ferir oportunitats per a difondre i conèixer el que es fa al nostre País. Un Festival únic, amb 5 setmanes de duració, amb 42 sales de projecció que ha implicat a 62 entitats, públiques i entitats cíviques, socials i sindicals La ciutadania té molt poques opcions de visionar i gaudir obres d’interés fetes a la Comunitat Valenciana, que ajuden a un conformar opinions i gaudir des d’un esperit crític.

ACICOM assumeix que es tracta d’un repte difícil i de gran complexitat al tindre que omplir mancances cròniques: cal obrir noves finestres i espais de distribució per a les produccions valencianes pràcticament desconegudes del gran públic; s’han de crear unes vies de difusió que generen sinergies positives i renovadores; es fa necessari visibilitzar el treball dels nostres creadors i creadores al temps que se treballa en la promoció i valoració de la cultura audiovisual i es necessari enfrontar la conquesta de nous públics per al audiovisual valencià.
Des d’ACICOM considerem aquest projecte com un repte difícil i complex però hedemostrem la seua viabilitat. Són capaços d eamb unes xicotets ajudes publiques multiplicar l’impacte gracies al treball d’un ample i variat ventall de persones i organitzacions. El Cinema Social és un cinema de compromés amb l’entorn, proper o llunyà, i amb el temps, històric o contemporani. Compromés amb els valors socials i amb la seua transmissió. Compromés amb la societat i la política, amb l’art i la ciència. Aquests compromisos són assumits com a propis per ACICOM que valora el cinema social com un dels millors vehicles per fomentar nous models de vida, motivar comportaments i actituds positives enfront de l’humana existència, denunciar injustícies o generar anàlisi i

reflexions vitals. Es tracta d’un ample ventall de mirades produïdes gràcies a la capacitat d’iniciativa de tot el sector amb una gran capacitat artística, professional i empresarial d’un col·lectiu arrelat a la seua societat que necessita el suport de la ciutadania per a endinsar-se en els temes que preocupen a la societat valenciana progressista i no adormida. Però també se proposen interessar a altres sectors socials per a traure’ls del somni, el costum o l’avorriment mitjançant la reflexió sobre la nostra contradictòria realitat, oferint una visió plural i diversa amb les diferents temàtiques socials i polítiques com la immigració, la igualtat de gènere, la memòria històrica, la cooperació internacional, la salut i la educació, la societat del benestar, els feminismes., els territoris, la memoria histórica i democrática i la pobresa. Uns audiovisuals junt amb altres activitats culturals i creatives.
ACICOM és conscient que el audiovisual i el cinema són vehicles de comunicació i eines d’expressió que contribueixen a transformar i millorar la nostra societat. Per això, perquè tenim la vocació de servir d’enllaç entre el sector professional i el públic, mantenim la decidida voluntat d’ajudar, participar, impulsar i cooperar activament en aquest desig ciutadà de dotar-nos de més llibertat i més saviesa.

El Festival Novembre Jazz UPV regresa cargado de contrastes

Artículo anterior

PROGRAMA D’ACTIVITATS 4ª SETMANA CCC FESTIVAL

Artículo siguiente

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Número de la semana

PUBLICIDAD

Login/Sign up
0
    0
    Carrito Turia
    El carrito está vacíoVolver a la tienda