ACTUALIDAD

El Teatre Principal de València presenta l’espectacle ‘Villa y Marte’, de la companyia Ron Lalá

0

REDACCIÓN: El Teatre Principal de València presenta del 27 al 29 de gener l’obra ‘Villa y Marte’, de la companyia Ron Lalá. L’espectacle, amb text d’Álvaro Tato, direcció musical de Miguel Magdalena i direcció escènica de Yayo Cáceres, és una coproducció de Ron Lalá amb els Teatros del Canal. ‘Villa y Marte’ és un sainet musical en tres actes ambientat al Madrid castís. És l’aproximació de Ron Lalá al gènere d’opereta, al gènere ínfim, al teatre per hores, a tot aquest corrent festiu, crític i iconoclàstic que va convertir els teatres madrilenys i espanyols en una festa del teatre i la música popular durant els darrers anys del segle XIX i principis del XX.

Amb l’esperit popular del mestre Chueca i del sainet costumista d’Arniches, però també del sainet del segle XVIII, de la comèdia de disbarats i gèneres semblants, es planteja una revisió a la manera de Ron Lalá, amb música en directe del gènere d’opereta i dels sainets en clau de ciència-ficció, amb humor àcid, música inspirada en els trets i estils del gènere (xotis, pasdobles, cercaviles, romances, etc.) i amb diversos temes de fons: la crisi climàtica, l’incert futur de la nostra societat i la identitat i la pèrdua de la tradició i la música castissa. Amb referents com ‘Les cròniques marcianes’ de Ray Bradbury, ‘Guia galàctica per a autoestopistes’ d’Adams o ‘Mart Roig’ de Robinson, d’una banda, i de l’altra, ‘La Gran Via’, ‘El año pasado por agua’ i ‘Agua, azucarillos y aguardiente’ de Chueca, ‘La verbena de la Paloma’ de Bretón o ‘La Revoltosa’ de Chapí, ‘Villa y Marte’ planteja un encreuament de camins, de segles, de corrents, i aposta per l’humor, la música en directe i la rialla per a reflexionar sobre el nostre passat recent i el nostre futur probable.

L’argument és el següent: una nau espacial viatja a Mart per a colonitzar el planeta roig, però el capità i el seu androide Trasto descobriran que el planeta està ja habitat quan arriben a la ciutat de Mardit, on els veïns mutants celebren una revetla popular davant dels alienígenes terrestres.A més a més, el capità s’enamora d’una ‘chulapa’ marciana presumida d’ulls embruixadors (huit concretament) i pretén fugir amb ella rumb a Venus. ‘Villa y Marte’ és la reinvenció del gènere d’opereta en clau de Ron Lalá: humor, música en directe, teatre… i xotis.

Les exposicions itinerants de L’ETNO tripliquen visites en 2022

Artículo anterior

CINE EN 2023, BIENVENIDAS NUEVAS (Y VIEJAS) HISTORIAS

Artículo siguiente

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

NÚMERO CARTELERA TURIA

Login/Sign up
0
    0
    Carrito Turia
    El carrito está vacíoVolver a la tienda