REDACCIÓN: Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l’Institut Valencià de Cultura (IVC), organitza aquest dissabte un taller sobre ‘vogue femme’ amb Julia Zac i Sebastián Borona.
Espai LaGranja fa una especial aposta per donar també cabuda a les expressions artístiques contraculturals que han sigut concebudes des de la necessitat de resistència cap a les estructures discriminatòries que dominen maneres de ser, viure i sentir.
El ‘vogue femme’ és potser l’estil més popular en aquest llegendari ball de la comunitat LGBTQ+. Aquesta categoria exalta la feminitat a la màxima potència, i porta a l’extrem la gramàtica coreogràfica de l’old way’. Una manera d’explorar el costat femení extrem de qui vol practicar-ho en la qual s’obrin les portes a una nova cultura d’expressions artístiques.
La coreògrafa argentina Julia Zac i Sebastián Borona, un ‘voguer’ colombià que des de fa anys forma part de la cultura ‘ballroom’, compartiran en aquest taller tècniques i pautes per a millorar en el ‘vogue femme’, la categoria amb més auge en el ‘voguing’ actual. A més, mostrarà variacions dels cinc elements del ‘vogue’: ‘catwalk’, ‘duckwalk’, ‘hands’, ‘spin & dip’ i ‘floor performance’.
Què hi ha darrere de les poses i de l’estètica hiperfeminitzada del ‘vogue femme’? Quina història s’està contant i quina relació té amb el concepte de bellesa normativa? Un estil que es desenvolupa com una manera de reapropiar-se de la feminitat i posar de manifest una crítica cap als estàndards de bellesa blanca normativa.