Cartelera Turia

ESPAI LA GRANJA I EL CEFIRE ACOSTEN LA DANSA INCLUSIVA A LES ESCOLES

REDACCIÓN: Durant quatre setmanes consecutives Espai LaGranja, el centre de mediació i recursos per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), junt amb el Cefire, centres de formació, innovació i recursos educatius de la Comunitat Valenciana, organitzen unes sessions de ball guiades per a acostar la dansa inclusiva a les escoles.

Els tallers estan especialment dissenyats per a acostar la dansa inclusiva al professorat. L’objectiu fonamental d’aquest cicle és vivenciar la dansa contemporània com una eina que potencia la inclusió i el respecte de les diversitats, així com establir vincles entre art i educació, per a afavorir l’intercanvi de coneixements i experiències entre professionals del món de l’educació i de l’art.

Vicent Gisbert és el professional encarregat de dissenyar unes sessions que pretenen oferir el moviment i la dansa com una alternativa de comunicació i socialització a l’abast de totes les persones. Fer ús de la dansa com una manifestació artística contemporània que genera preguntes, que fomenta la reflexió i el pensament crític enfront de les desigualtats.

Els assistents podran expressar-se a partir de la dansa en sessions en les quals, partint del cos, el moviment i la manipulació d’objectes, s’aborda la dimensió expressiva de cada persona. L’escolta, la cooperació, la consciència i la vinculació amb l’espai són alguns dels aspectes que marcaran les trobades.

La dansa com a eina que potencia la inclusió 

La dansa pot ser experimentada per qualsevol persona, independentment de la condició física, si està acompanyada per un professional que en guie la pràctica. Gisbert és un ballarí i docent valencià que fa anys que treballa amb col·lectius de perfil variat en projectes d’accent social. És, a més, coreògraf i creador d’obres escèniques i de videodansa.

En les sessions del Cefire en Espai LaGranja serà important la dimensió creativa de cada persona, amb una atenció especial a les propostes que s’allunyen d’una idea preconcebuda del moviment. “Volem permear una metodologia i unes activitats relacionades amb l’objectiu de sensibilitzar el professorat respecte a la inclusió educativa a través de la dansa contemporània”, assenyala Guillermo Arazo, director d’Espai LaGranja.

Espai LaGranja va obrir de nou les portes l’abril de 2021 amb un nou projecte d’atenció als professionals de la dansa de la Comunitat Valenciana. Entre els seus objectius també es troba el de connectar la dansa amb nous públics i relacionar la seua activitat amb l’entorn social i el més pròxim.

 

 

 

ESPAI LA GRANJA I EL CEFIRE ACOSTEN LA DANSA INCLUSIVA A LES ESCOLES

CHARLA CINE Y SERIES, 18 DE ENERO

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *