Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L’ETNO. MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA PRESENTA ETNOMUSIC 2021. Festival de musica folk i del món

Un any més, L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia es converteix en punt de referència de la música folk valenciana i del món. Després de l’èxit de les últimes edicions, amb més de 1000 espectadors, el museu presenta de nou el FESTIVAL ETNOMUSIC, una proposta que en 2021 complirà 18 anys d’història. El FESTIVAL ETNOMUSIC forma part del cicle d’activitats culturals que cada any organitza el museu al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte té com a objectiu presentar la música tradicional valenciana des d’una perspectiva actual, i donar a conèixer propostes musicals de tot el món que vinculen la tradició i la innovació. Dues característiques que entronquen amb la forma en la qual L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia aborda la divulgació de la cultura tradicional valenciana: una lectura rigorosa del passat recent des de la mirada del present, en la qual es concep la cultura popular i tradicional com un patrimoni viu i canviant, mantingut per la comunitat.

L’edició de 2021 ETNOMUSIC presenta tres novetats significatives que afecten tant al programa com a l’ampliació territorial del projecte i que es consolidaran en edicions futures.

ETNOMUSIC ALS POBLES. Davant de l’èxit que estos concerts tenen en la ciutat de València, des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València s’ha considerat oportú incloure el festival dins el Programa d’Activitats Culturals que des d’esta institució es proposa als municipis. Este Programa pretén que propostes com l’ETNOMUSIC arriben a la majoria de les comarques de la província,  per tal que la ciutadania de la província puga accedir a una programació diversa i de qualitat. El 2021 ETNOMUSIC ALS POBLES es realitzarà als municipis de Gandia, Requena i Xàtiva.

 Les altres dues novetats afecten al programa de concerts. La llarga trajectòria d’ETNOMUSIC, la qualitat de les propostes presentades en estos anys i la fidelitat del públic assistent, fan possible l’adopció de dues noves iniciatives:

  • El repte de proposar cada any tema/lema que emmarque el programa de concerts. El 2021 el tema triat és TRIBUS IBÈRIQUES, lema adoptat per esta edició del qual Eliseo Parra n’és l’autor i que recorda al disc “Tribus Hispanas” (2008) que suposà un punt d’inflexió en la carrera del músic val·lisoletà i que es va convertir en un álbum emblemàtic en les dues últimes dècades en el folk peninsular. Com es veu a continuació, la present edició del festival aposta per un programa exclusivament ibèric en el qual es mostren propostes que representen tots els bagatges musicals tradicionals d’Espanya i Portugal: Eduard Navarro-Ensemble Duna i els Germans Penalba de València; Eliseo Parra de Castella; Sara Correia de Portugal; Gaizca Project, grup que auna la tradició galega, vasca i catalana.
  • ETNOMUSIC PERIFÈRIC. Concerts dirigits a un públic mes jove, realizats en un horari diferent (dissabte a les 22:00h) que presentarà grups que, partint del folk i la música tradicional, aborden lectures innovadores que porten els estils clàssics a territoris més “perifèrics”, aproximant-los a altres músiques (rock, jazz, punk), incorporant instruments majorment electrificats,o introduint tecnologies inusuals en la música folk/tradicional com ara sintetitzadors, ordinadors, musica programada, etc. En esta secció de l’ETNOMUSIC actuaran Rosario La Tremendita (flamenc-fusió) i Antropoloops (tractament de loops basats en cants i oralitat tradicional del mediterrani).

Els concerts es realitzaran atenent a les recomanacions sanitàries que les autoritats vagen publicant en relació al control de crisi de la COVID-19 que poden afectar als horaris dels concerts, els aforaments, ús de les mascaretes etc.Les entrades poden recollir-se a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim 2 entrades per persona) en el vestíbul de L‘ETNO. Museu Valencià d’Etnologia o a través de la pàgina web. (http://www.letno.es/ca/content/etnomusic-2021). L’accés és lliure fins a completar aforament.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *