Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L´IVC CONMEMORA EL 25 D´ABRIL AMB PROPOSTES MUSICALS, ESCÉNIQUES I AUDIOVISUALS

REDACCIÓ: A Alacant el Teatre Arniches presenta a les 19.30 hores “Bomba va bomba ve, Joan Fuster” una producció de la Companyia Teatre Micalet, amb direcció de Joan Peris, adaptació de Juli Disla i interpretada per Pilar Almeria Pere Mallol i Guille Zabala.  La matinada de l’11 de setembre de 1981 dues bombes van explotar a la casa de Joan Fuster, on ell estava de tertúlia amb Vicent Salvador i Jaume Pérez Montaner. Tot apuntà que es tractava d’un atemptat terrorista, però la diligència de la policia al·legà tan sols desperfectes. Dos joves, Pedro Mallol i Guille Zavala, encarnen els personatges que recopilen la informació del primer informe de la Brigada d’Informació de la Policia de València. Paral·lelament, escoltem textos, poemes i aforismes de Joan Fuster –a través de la veu de Pilar Almeria–, així com cançons que acaben de conformar l’espectacle.
 
Un espectacle amb un clar vessant pedagògic, un exercici de memòria construït a partir dels dubtes dels joves per a donar a conéixer la figura d’un dels escriptors més grans de la nostra literatura. 

 A Castelló al Museu de Belles Arts a les 19.30 hores “Cançons a la vora de la mar” un recorregut pel litoral que dibuixa la nostra llengua a través dels versos de Miquel Peris, Joan Fuster, Rosa Leveroni i molts altres que musicats per Enric Murillo es fan cançons i que són interpretats al piano pel mateix compositor, al violoncel per Clara Dolç i a les veus per Ina Martí i Aitana Ferrer. 

 Al mateix Museu de Belles Arts es pot gaudir encara de l’exposició ‘De Benifassà a Europa’ del pintor Mateu Vilagrasa.  I a València a la Filmoteca Valenciana presentació del cicle de ‘Cinema en valencià 1933-2023’amb la projecció de la primera pel·lícula en valencià ‘El fava de Ramonet’ seguit d’un col·loqui sobre el film i el cinema en llengua pròpia. 

És la primera vegada que la Filmoteca valenciana dedica un cicle específic i retrospectiu al cine rodat en llengua pròpia, i, en aquest context, ‘Cinema en valencià 1933-2023’ fa un extens recorregut per noranta anys d’història del cine fet en la nostra llengua, que s’estendrà del 25 d’abril de 2023 al 25 d’abril de 2024. 

 Al Teatre Principal a les 20 hores hi haurà un concert del grup Auxili que ja ha esgotat totes les localitats a la venda. Es tracta d’un concert especial amb nombroses col·laboracions com Mireia Vives, Colomet, Maluks, El Diluvi, La Maria o Funkiwis. 

 Els anys de música, amistat i lluita d’Auxili han culminat amb la publicació de ‘Guaret’, el seu quart disc, en què amb el reggae i la música jamaicana com a font d’inspiració primera firmen l’àlbum més conceptual que han fet fins al moment: un cant a la terra i les arrels que va ser finalista en els Premis Carles Santos 2022. 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *