El grup vocal i teatral Melomans actuarà dimarts, dia 29 de juny, en el festival Serenates amb Se canta per no se toca –Live, una proposta musical fresca, dinàmica i divertida. El festival Serenates se celebra al Claustre del Centre Cultural La Nau fins a l’1 de juliol i està coproduït per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura.
Quatre veus a capella –la dels valencians que integren Melomans: Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer–, amb l’humor com a vehicle d’expressió, faran un repàs de cançons actuals i d’ahir (i de la setmana que ve, com ells diuen). Des de la publicació del treball Se canta pero no se toca, títol de l’àlbum que va publicar Melomans fa ja més de cinc anys, el desig del grup ha sigut el de presentar-lo en directe i poder fer una gira, però multitud d’imprevistos ho han anat retardant. Temes i arranjaments nous i sorprenents, sense més instruments que les seues veus i amb molt d’humor, per a tots els públics. L’actuació de la Nau suposa el tret d’eixida d’una esperada i fins ara ajornada gira.
Quant a aspectes tècnics de l’espectacle, Melomans ha comptat amb la direcció d’escena de Víctor Lucas, que posseeix una gran trajectòria en el món de l’espectacle, i amb dos humoristes, Rafa Alarcón i Jesús Manzano. D’aquest últim, guionista del programa El Hormiguero, «hem pres les seues “microcançons”», cançons molt curtes que contenen un acudit musical. Els arranjaments musicals són obra de Moisès Bautista.
Per al grup, el Centre Cultural La Nau «és un lloc al qual ens encanta anar, i més encara dins el festival Serenates, que té un gran recorregut i prestigi. La gent sap que si va a La Nau el que veurà és bo i de qualitat. Ens fa especial il·lusió poder presentar el nostre espectacle ací», conclouen.
Melomans és un grup vocal i teatral creat en 2010 per quatre joves artistes valencians: Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer. Sense més instruments que les seues veus i amb l’humor com a marca distintiva, Melomans s’ha convertit en un referent de la música a capella a Espanya. El seu repertori abasta tot tipus d’estils, des de clàssics del pop i del rock internacional (Elvis, Beatles, Queen…) fins a grans èxits actuals (Lady Gaga, Shakira…), passant per artistes com Els Luthiers, Serrat o Tequila i altres gèneres com boleros, havaneres, bossa, barbershop, doo-wop o bandes sonores de pel·lícules.
En 2012, Melomans va estrenar Desconcierto, el seu primer espectacle comicomusical, dirigit per María Colomer, en el qual es combinen cançons a capella de diversos estils amb esquetxos delirants. En 2017 estrena el seu segon espectacle, 004: Licencia para cantar, una comèdia musical a capella també dirigida per María Colomer i amb arranjaments musicals de Moisès Bautista. En 2014 Melomans publica el seu primer CD, Se canta pero no se toca, en el qual el quartet vocal repassa la seua trajectòria amb les millors i més significatives cançons del seu repertori. També han col·laborat amb la cantant Sole Giménez en el disc Los Hombres Sensibles (2017) amb el tema «Mama Tierra», cançó en defensa del medi ambient.
El dimecres 30 de juny les dones seran les protagonistes del festival Serenates amb l’homenatge de Kairós Project a la figura de Nadia Boulanger i el dijous 1 de juliol l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València , dirigida per Jesús Santandreu, clausurarà l’edició 34 de Serenates. l festival Serenates ha arribat en 2021 a la seua 34a edició, coproduït per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura-GVA, amb la col·laboració de nombroses institucions i entitats: l’Ajuntament de València, el Palau de la Música de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Bancaixa, l’Escola Superior d’Art i Disseny (EASD) de València i el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.
El festival Serenates ha llegado en 2021 a su 34ª edición, coproducido por la Universitat de València y el Instituto Valenciano de Cultura-GVA, con la colaboración de numerosas instituciones y entidades: Ayuntamiento de València, el Palau de la Música de València, la Diputación de València, la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Bancaixa, la Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València, y el Conservatorio Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.