Cartelera Turia

PREMIS OVIDI 2018: 50 ANYS DE LA FERA FEROTGE

L’edició especial dels XIII Premis Ovidi tindrà lloc al Teatre Rialto de València, el 21 d’octubre a les 20 hores.

Aquesta tretzena edició dels Premis Ovidi volem que siga extraordinària. L’any 1968 l’artista que dóna nom al nostre Col·lectiu i als Premis editava el seu primer disc senzill amb la cançó La fera ferotge. Volem celebrar-ho reivindicant la cançó i la figura de l’Ovidi Montllor. El Maig del 68 i la Fera ferotge fan una esplèndida combinació per difondre l’esperit reivindicatiu, crític i d’activisme social i cultural que connecten directament amb el treball de la música en valencià.

El COM –Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià– porta endavant l’organització dels Premis Ovidi a la música en valencià que han permès una notable millora en la visibilitat dels i les nostres artistes i en el reconeixement social i públic del seu treball. Gràcies a aquesta tasca en els temps més foscos, en l’actualitat hi ha un bon grapat d’artistes i grups coneguts i reconeguts per la seua obra. Les produccions en valencià excel·leixen entre els treballs musicals que es realitzen al nostre territori, alhora que es difonen arreu del món gràcies a l’efectivitat de la interconnexió global.

Tot això, tanmateix, no hagués estat possible sense l’obra pionera dels primers que obriren camí: Raimon, Ovidi Montllor, Mari Carme Girau, Lluís Miquel i Els 4z, i la generació dels 70 que els va seguir posteriorment. Noms que han esdevingut clàssics com Al Tall, els Pavesos, Cotó-en-pèl, Cuixa, Paco Muñoz, Pep Laguarda, Remigi Palmero i molts altres.

Per tot això, enguany serà l’any de la Fera ferotge i del maig del 68. L’any en què Raimon cantava a Madrid, el 18 de maig, a la Facultat d’Econòmiques de la Complutense, i el públic corejava Madrid amb París, Ovidi treia a passejar la Fera Ferotge i començava una carrera rellevant en el moviment de la nova cançó.

https://www.youtube.com/watch?v=osvATBFJhns

En aquesta edició el COM ha decidit lliurar el Premi al Suport a la música en valencià a l’Aplec dels Ports pels quaranta anys de dedicació a la promoció de la nostra música. L’Aplec dels Ports és una jornada de celebració i reivindicació que es celebra anualment als pobles de la comarca històrica dels Ports. Se va celebrar per primera vegada a Todolella l’any 1978. L’Aplec recull anualment diversos milers de persones i compagina tant activitats lúdiques com concerts o teatres, com altres més reivindicatives centrades en la defensa de la llengua i cultura del país així com en la reclamació de millores per als pobles de la comarca.

El Premi a la Trajectoria artística l’atorguem al grup La gossa sorda que en el conjunt d’anys en actiu, més de quinze,  amb la seua música a ritme de ska, rock, i reggae ben barrejats amb ritmes mediterranis han denunciat  la injustícia de l’ordre social i mundial actual, han donat suport a les lluites per salvar el País Valencià, contra el consumisme, la corrupció política, la crisi econòmica i l’integrisme. Per tot això i el seu bon fer s’han guanyat un lloc destacat en la música amb temes inoblidables i corejats per tothom.

L’acte de lliurament dels Premis serà presentat per la periodista d’À Punt Mèdia Amàlia Garrigós, directora i presentadora del programa radiofònic Territori Sonor. A l’escenari gaudirem també de l’actuació d’un grup de músics, coordinats per Ximo Caffarena.

Cartelera Turia

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *