PREMIS OVIDI 2018: 50 ANYS DE LA FERA FEROTGE

L’edició especial dels XIII Premis Ovidi tindrà lloc al Teatre Rialto de València, el 21 d’octubre a les 20 hores.

Aquesta tretzena edició dels Premis Ovidi volem que siga extraordinària. L’any 1968 l’artista que dóna nom al nostre Col·lectiu i als Premis editava el seu primer disc senzill amb la cançó La fera ferotge. Volem celebrar-ho reivindicant la cançó i la figura de l’Ovidi Montllor. El Maig del 68 i la Fera ferotge fan una esplèndida combinació per difondre l’esperit reivindicatiu, crític i d’activisme social i cultural que connecten directament amb el treball de la música en valencià.

El COM –Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià– porta endavant l’organització dels Premis Ovidi a la música en valencià que han permès una notable millora en la visibilitat dels i les nostres artistes i en el reconeixement social i públic del seu treball. Gràcies a aquesta tasca en els temps més foscos, en l’actualitat hi ha un bon grapat d’artistes i grups coneguts i reconeguts per la seua obra. Les produccions en valencià excel·leixen entre els treballs musicals que es realitzen al nostre territori, alhora que es difonen arreu del món gràcies a l’efectivitat de la interconnexió global.

Tot això, tanmateix, no hagués estat possible sense l’obra pionera dels primers que obriren camí: Raimon, Ovidi Montllor, Mari Carme Girau, Lluís Miquel i Els 4z, i la generació dels 70 que els va seguir posteriorment. Noms que han esdevingut clàssics com Al Tall, els Pavesos, Cotó-en-pèl, Cuixa, Paco Muñoz, Pep Laguarda, Remigi Palmero i molts altres.

Per tot això, enguany serà l’any de la Fera ferotge i del maig del 68. L’any en què Raimon cantava a Madrid, el 18 de maig, a la Facultat d’Econòmiques de la Complutense, i el públic corejava Madrid amb París, Ovidi treia a passejar la Fera Ferotge i començava una carrera rellevant en el moviment de la nova cançó.

En aquesta edició el COM ha decidit lliurar el Premi al Suport a la música en valencià a l’Aplec dels Ports pels quaranta anys de dedicació a la promoció de la nostra música. L’Aplec dels Ports és una jornada de celebració i reivindicació que es celebra anualment als pobles de la comarca històrica dels Ports. Se va celebrar per primera vegada a Todolella l’any 1978. L’Aplec recull anualment diversos milers de persones i compagina tant activitats lúdiques com concerts o teatres, com altres més reivindicatives centrades en la defensa de la llengua i cultura del país així com en la reclamació de millores per als pobles de la comarca.

El Premi a la Trajectoria artística l’atorguem al grup La gossa sorda que en el conjunt d’anys en actiu, més de quinze,  amb la seua música a ritme de ska, rock, i reggae ben barrejats amb ritmes mediterranis han denunciat  la injustícia de l’ordre social i mundial actual, han donat suport a les lluites per salvar el País Valencià, contra el consumisme, la corrupció política, la crisi econòmica i l’integrisme. Per tot això i el seu bon fer s’han guanyat un lloc destacat en la música amb temes inoblidables i corejats per tothom.

L’acte de lliurament dels Premis serà presentat per la periodista d’À Punt Mèdia Amàlia Garrigós, directora i presentadora del programa radiofònic Territori Sonor. A l’escenari gaudirem també de l’actuació d’un grup de músics, coordinats per Ximo Caffarena.

Cartelera Turia

Escrito por
More from Redacción

MÚSICA: MADELEINE PEYROUX ACTUARÀ A LA GRAN FIRA DE VALÈNCIA

TURIA:Els Concerts de Vivers arriben com cada any a València per oferir...
Leer Más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *