Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

TRUENORAYO FEST PRESENTA LA SEUA CINQUENA EDICIÓ AMB LA MUTANT COM A PRINCIPAL IMPULSORA

El certamen tindrà lloc el 19 i 20 d’octubre a la sala de Joan Verdaguer
La Mutant ha acollit este matí la roda de premsa de presentació del Truenorayo Fest, del qual enguany passa a ser el principal patrocinador gràcies a una aportació de 15.000 euros. L’acte ha comptat amb la participació de la coordinadora artística de la Mutant Olga Álvarez, la codirectora del certamen Ada Díez, la il·lustradora del cartell d’enguany Cristina Daura i la codirectora de l’Associació Professional de il·lustradores de València Paula Pérez » Paulapé «.

Truenorayo Fest naix fa cinc anys amb el propòsit de convertir-se en una cita anual en el calendari nacional, difonent la música i la il·lustració nacional i internacional i reivindicant el paper de dones que destaquen en molts diferents àmbits de la creació, de cara al públic i també com a tècniques i professionals al backstage, on un dels objectius prioritaris és aconseguir una igualtat real i una normalització de la dona en els escenaris. En paraules d’Olga Álvarez, «és important recolzar este tipus de festivals que posen en valor i promocionen als segells discogràfics independents i reivindiquen el paper de la dona en tots els àmbits de la creació per a aconseguir una igualtat real» . Una idea defensada també per Ada Díez, per a qui el festival «sempre ha lluitat contra vent i marea, però sempre ha aconseguit tirar endavant. Mai hem deixat d’apostar per les dones que creen, de donar-los la visibilitat que realment mereixen, i un bon exemple el trobem en el cartell d’esta edició «.

Es tracta, per tant, d’un experiment de comunitat en què el realment important són els músics i els professionals, constituint així una trobada on fomentar la creativitat. En tot este temps, Truenorayo s’ha convertit en un dels festivals més dinàmics del panorama cultural a nivell nacional, brindant al públic l’oportunitat de gaudir de propostes artístiques innovadores i poc habituals a València.

El cartell de 2018 inclourà directes a càrrec de Soleá Morente & Napoleón Solo, Julie Doiron, Sierra, Melenas, Cariño i Rayo, als quals es sumaran les noves confirmacions de Terrier, Jump To The Moon, Axolotes Mexicanos, Black Islands, Júlia, Perapertú i les sessions de Djs de Valle Nova i Lucía Gea.

Respecte a la xerrada habitual entre les activitats del festival, el protagonisme serà per al món de les subvencions i dels concursos, preguntant-nos si som tots iguals davant allò que és públic. El títol de la trobada serà «El postureo y la medallita contra lo que realmente necesitas».

Finalment, Genie Espinosa s’encarregarà d’il·lustrar en directe el mural «Truenorayo Fest» que posarà la guinda gràfica al festival.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *