ACTUALIDADportada

ARRANCA EL VII FESTIVAL DE CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS

0

L’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) ha presentat a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània la Setena edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés.

“El Festival  es manté fidel als seus principis fundacionals, generant sinergies entre el sector audiovisual valencià i la ciutadania organitzada”.

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, amb una dotació econòmica modesta, aconsegueix ser un dels Festivals de referència al País Valencià, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. És el Festival més llarg: des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a la gala de cloenda i lliurament de guardons, 23 de novembre. Es realitzen projeccions i activitats paral·leles en 21 localitats diferents, en 43 sales, amb més de 60 entitats col·laboradores i més de 80 audiovisuals diferents projectats. Més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors de l’audiovisual.

El Festival busca generar experiències emocionals col·lectives, mitjançant conversatoris entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, establint uns lligams emocionals que van més enllà de la projecció d’audiovisuals. Els trets diferencials: audiovisuals valencians de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre País.

“Hem aconseguit ser un Festival de referència amb característiques singulars: audiovisuals valencians, de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre País. Sempre comptant  amb la implicació de persones, entitats, i institucions molt variades”, ha manifestat Pastor.

Altre dels trets d’identitat del Festival és la descentralització: el fet de dur l’audiovisual on està la ciutadania, Utilitzant sales comercials com Cinemes LYS, Multicines d’Ontinyent i institucionals (universitats, museus, cases de cultura, etc.); però, també, sales d’associacions, ateneus, col·lectius, plataformes, etc.

En esta Setena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, ACICOM torna a premiar els millors projectes en diverses categories: documental, foment del valencià, micro-mecenatge, ficció, valors ciutadans, etc

“So she doesn’t live”, Palmera d’Or de la 36 Mostra de València

Artículo anterior

EL MANIÁTIC PROYECTA EL FILM DE TERROR “THE MEDIUM”

Artículo siguiente

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

NÚMERO CARTELERA TURIA

PUBLICIDAD

Login/Sign up
0
    0
    Carrito Turia
    El carrito está vacíoVolver a la tienda