Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

ARRIBA LA PRIMERA EDICIÓ DELS PREMIS DEL CINEMA VALENCIÀ

Marzà: ‘El sector audiovisual valencià mereix tindre uns premis a escala autonòmica que visualitzen la gran tasca que fan tants professionals d’aquesta indústria cultural i creativa’

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat al Teatre Principal d’Alacant els Premis Valencians de l’Audiovisual, que organitza per primera vegada la Generalitat. Al titular de Cultura l’han acompanyat el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno; el director artístic de la cerimònia, Juan Luis Iborra; el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis, i la creadora de l’estatueta dels premis, Imma Femenía.

Els premis reconeixen les pel·lícules de producció valenciana i els i les professionals que les han realitzades, i es lliuraran en una gala que se celebrarà al Teatre Principal d’Alacant el 16 de novembre en una cerimònia que retransmetrà en directe la televisió autonòmica À Punt.

Segons el conseller, “el sector audiovisual valencià mereix tindre uns premis a escala autonòmica que visualitzen la gran tasca que fan tants professionals d’aquesta indústria cultural i creativa”. 

“Els reconeixements als diferents sectors culturals que hem iniciat enguany i que venen per a quedar-se estan territorialitzats, seguint el nostre objectiu de diversificar la cultura a totes les comarques. És per això que Alacant acull els Premis Valencians de l’Audiovisual, de la mateixa manera que vam celebrar els recuperats Premis de les Arts Escèniques a València i celebrarem els Premis de la Música Valenciana a Castelló”, ha afegit.

Categories dels premis

Els Premis Valencians de l’Audiovisual tenen un total de 17 categories, un premi d’honor i el premi de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, que s’anunciaran pròximament.

Les 17 categories dels Premis Valencians de l’Audiovisual són: millor pel·lícula; millor direcció; millor guió; millor banda sonora; millor actor protagonista; millor actriu protagonista; millor actor/actriu de repartiment; millor direcció de fotografia; millor muntatge; millor direcció artística; millor disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria; millor so; millor curtmetratge de ficció; millor curtmetratge d’animació; millor curtmetratge documental; millor llargmetratge documental, i millor direcció de producció. 

Les nominacions, amb tres finalistes per categoria, es coneixeran durant les pròximes setmanes i les triarà la comissió de representants de les associacions professionals que conformen la Mesa de la Cultura Valenciana (MECUV) entre les candidatures rebudes fins al dia 10 d’octubre. Posteriorment, un jurat designat pels representants de la MECUV s’encarregarà de seleccionar els guanyadors d’entre els finalistes.

‘La primera vegada’, cerimònia de lliurament dels premis

Juan Luis Iborra, reconegut director de cinema alacantí que ha dirigit durant sis anys consecutius la cerimònia dels premis Goya i durant 29 anys el Festival de l’Alfàs del Pi, dirigirà la gala. L’actriu Maria Juan conduirà la gala, que tindrà com a lema i fil conductor ‘La primera vegada’.

Els premis són una escultura que ha creat l’artista de Pego Imma Femenía. Segons el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, “és una escultura en pedra i metacrilat que simbolitza el pas de les pintures rupestres a la projecció, per la barreja de materials, i té els colors bàsics RGB”

Cartelera Turia

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *