Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

CULTURA PRESENTA EL PROGRAMA D´ACTIVITATS DE CURT CREIXENT

REDACCIÓ: La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, organitza la novena edició de Curt Creixent, Trobades del Curtmetratge, que se celebrarà del 26 al 28 de juny en el marc de Cinema Jove.

Curt Creixent s’ha establert com un espai de confluència per a professionals i estudiants de l’audiovisual, que ofereix una plataforma per a la formació sobre el desenvolupament de projectes de curtmetratge. Durant aquesta edició, les jornades se centraran en l’etapa de preproducció i producció, i exploraran com fer que els projectes de curtmetratge siguen més viables, factibles, atractius i sostenibles.

Les persones participants podran conéixer estratègies per a dur els seus projectes més lluny i aconseguir els objectius a través dels festivals de cinema i les trobades professionals.

El programa de Curt Creixent inclourà una àmplia varietat d’activitats, com ara ‘pitch’ de projectes, panells formatius, classes magistrals, trobades ‘one-to-one’, sessions de debat, tallers, xarrades i projeccions. Els assistents tindran l’oportunitat d’aprendre d’experts en la programació de festivals internacionals i productores, a través de sessions de debat i trobades ‘one-to-one’ amb professionals de la producció i representants de festivals de cinema.

Entre els ponents convidats figuren Florián Fernández, coordinador d’Indústria del Festival de Canes, que impartirà una classe magistral sobre el mercat del curtmetratge a Canes, i Ana Camacho, sòcia i productora en Turanga Films, que farà una sessió explicativa sobre la preparació d’un dossier de projecte de curtmetratge per a ajudes públiques, mercats i incubadores.

Per la seua banda, Paloma Andrés Urrutia (Mrs. Greenfilm) realitzarà un taller de caràcter teoricopràctic sobre sostenibilitat en què, mitjançant l’anàlisi de projectes reals, identificarà els impactes ambientals de cadascun d’aquests i les possibles mesures.

Dins de les activitats d’enguany figura la presentació de la campanya ‘El corto es cine’ a càrrec de Beatriz Hernández (presidenta de la Coordinadora del Cortometraje) i Víctor Palacios (membre de la Junta Directiva de la Coordinadora del Cortometraje). També s’ha programat una sessió en la qual Jaime E. Manrique (Bogoshorts), Vanesa Fernández Guerra (ZINEBI), Juan Luis Artacho (Festival de Málaga) i Beatriz Hernández (Skyline Film Festival) presentaran la programació de curts dels seus festivals.

La novena edició de Curt Creixent comptarà amb dues sessions de ‘pitch’: una dedicada a projectes en fase de guió i una altra, a curtmetratges ja en fase de postproducció.

Vanesa Fernández Guerra (ZINEBI), Aitor Arenas (Emergente! Cine Lab) i Alejandra Mora (productora en Quatre Films) formen part del jurat professional per als projectes de curtmetratge en fase de guió.

Ane Rodríguez Armendariz (Residències Artístiques Matadero Madrid), Brais Romero (La Distribuidora de l’ECAM) i Rafa Molés (Suica Films) són el jurat de la sessió de curtmetratges en postproducció.

Els dos jurats, a més de donar assessorament professional sobre la realització, la trajectòria i el recorregut que han fet per festivals i distribució, seleccionaran un projecte guanyador per a cada categoria.

Com en edicions anteriors, es presentarà en sessió privada, davant de familiars i equips dels curtmetratges, el catàleg ‘Curts 2023 vol. 2’, una selecció de curtmetratges valencians promoguts per l’Institut Valencià de Cultura en festivals. Els assistents també podran gaudir de projeccions de curtmetratges del festival convidat en aquesta edició, Bogoshorts, celebrat anualment a Bogotà, Colòmbia.

Curt Creixent és una trobada oberta a tots els perfils, des d’estudiants fins a professionals del sector del curtmetratge. La participació és gratuïta, però requereix inscripció prèvia, i els assistents rebran un certificat de participació amb la inscripció i l’assistència a totes les sessions.

Tota la informació sobre el programa i les inscripcions es pot consultar en Curt Creixent

Curt Creixent és una iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura, amb el suport d’À Punt i la col·laboració d’Emergente Cine Lab i Bogoshorts. Compta amb el finançament de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), amb el suport de la Unió Europea i el Pla de recuperació.

CULTURA PRESENTA EL PROGRAMA D´ACTIVITATS DE CURT CREIXENT

EL BOLERO DE MANEL

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *