Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

LA CIÈNCIA FICCIÓ AL SERVEI DE L’AVENTURA TEATRAL

  • Escalante estrena Anna y la màquina del temps, i confia la segona producció de la temporada a la companyia Dacsa Produccions.
  • Cristina Fernández dirigeix un espectacle amb una notable presència femenina.
  • Aventura i emoció, el binomi en què es recolza esta història escrita per Manuel valls.

 

El Teatre Escalante, depenent  de la Diputació de València, presenta la segona producció de la temporada: ANNA I LA MÀQUINA DEL TEMPS. De Wells queda la idea de la màquina del temps i del viatge a una societat post apocalíptica, però la protagonista en este cas és Anna, la filla d’un científic, una xiqueta encuriosida que vol aprendre de tot el que la rodeja. El muntatge estarà a l’escenari del Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts del 6 al 24 de  febrer.

Aventura i aprenentatge.

Anna, per un accident, acaba damunt d’una màquina que només viatja cap al futur i en eixe viatge pel temps es troba amb els “números”, una mena d’humans sotmesos per uns éssers superiors que els han privat de la capacitat de pensar. “Sobre eixa realitat m’agradaria que pensaren els xiquets”, declara Manuel Valls, autor del text. “Vivim en una societat en la que a penes podem opinar, votem cada quatre anys i sembla que els polítics assumeixen que tenen un xec en blanc. Xiquets i xiquetes han d’aprendre a diferenciar entre allò que està bé i allò que està malament, han de fer front a algú que vol imposar-se als altres al col·legi, cuidar el medi ambient o ajudar als qui ho necessiten. La protagonista de l’espectacle aprèn a prendre decisions davant situacions injustes”.

 

El dramaturg també té un missatge per als adults, el pare d’Anna és un científic obsessionat en el seu treball i Anna li farà entendre que el temps que vivim no és infinit i hem de saber invertir el nostre temps entre aquells que estimem.

Anna i la màquina del temps és la perfecta conjunció entre aventura i emoció. Bones dosis de fantasia per estimular la imaginació dels nostres xiquets però sense perdre la connexió amb la realitat de cada dia, on juguen un paper fonamental les emocions, els sentiments.

 

 

 

 

 La imatge, protagonista de l’espectacle.

“Un espectacle amb vídeo-mapping és complex perquè has de definir  la naturalesa de la imatge, en ocasions és un ambient, unes altres és un personatge més que ajuda a contar la història, altres vegades pot ser un mer efecte, i en això està  l´esforç d’un gran equip liderat per Manuel Conde. És un treball que requereix del detall i la precisió.” Així comença Cristina Fernández, directora de l’espectacle, a parlar d’Anna i la màquina del temps. Tot seguit afegeix que “ M’agrada enfrontar-me a les històries des del moviment, crec que el dinamisme en una història d’aventures com esta és important i així l’he abordada, des del cos de cada un dels intèrprets: Laura Romero, Manuel Valls, Alejandra Mandli, Clara Crespo i Ramón Rodenas, un elenc de professionals amb unes meravelloses trajectòries als qui he tingut la gran sort de dirigir.”

Cartelera Turia

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *