ACTUALIDAD

L’IVC PRESENTA A LA FILMOTECA UN CICLE D’HOMENATGE A CARLES MIRA

0

L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca un cicle d’homenatge al cineasta valencià Carles Mira (1947-1993) amb motiu del 25é aniversari de la seua mort.

Nascut a València el 14 de març de 1947 i mort també a València el 12 de gener de 1993, Carles Mira va ser un dels personatges més representatius de la cultura valenciana de finals del segle XX i un dels creadors d’un cinema valencià amb veu pròpia. El seu cinema, de marcat caràcter mediterrani i festiu, es reapropia de la tradició per a desvincular-la de les lectures reaccionàries per part del poder i restituir el seu origen popular.

La Filmoteca homenatja amb un cicle a aquesta figura imprescindible que, en paraules de Jordi Costa, autor d’una monografia sobre Mira, “era un model de cineasta que hui dia no seria possible, ja que el seu cinema estava orientat a polvoritzar els discursos de poder amb les armes de la comèdia popular i a defensar a qui lluita contra qui emmordassa la seua llibertat, des de la festa”.

 

 

El cicle s’inicia el dimecres 5 de desembre a les 18 hores, amb la projecció de les seues primeres pel·lícules: l’històric documental ‘Biotopo’ (1973) sobre el parc natural de l’Albufera; el curtmetratge de ficció experimental ‘Viure sense viure’ (1976) i el migmetratge ‘Un informe para una academia’ (1976), protagonitzat per José Luis Gómez.

 

Aquesta completa retrospectiva en el mes de desembre projectarà la polèmica sàtira sobre Sant Vicent Ferrer ‘La portentosa vida del pare Vicent’ (1978), protagonitzada per Albert Boadella; la comèdia històrica ‘Jalea real’ (1980) i la irreverent ‘Con el culo al aire’ (1981), protagonitzada per Ovidi Montllor.

El cicle, que finalitzarà el 10 de febrer, es completa amb ‘Michana’ (1975), ‘Cuentos para una escapada’ (1979), ‘Que nos quiten lo bailao’ (1983), ‘En un mercado valenciano’ (1984) i ‘El rey del mambo’ (1989).

Cartelera Turia

EL DESENTIERRO SE HUNDE EN TAQUILLA EN SU SEGUNDA SEMANA DE ESTRENO

Artículo anterior

l’IVC Y DONA I CINEMA LANZAN EL NUEVO “PROGRAMA ATENEA”

Artículo siguiente

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Número de la semana

PUBLICIDAD

Login/Sign up
0
    0
    Carrito Turia
    El carrito está vacíoVolver a la tienda