Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

SPLASH SAGUNT – FESTIVAL DE CÓMIC DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Les vinyetes tornen a Sagunt els pròxims 22, 23 i 24 de març de 2019. Una sisena edició que se celebra en el Casal Jove del Port de Sagunt, amb producció totalment pública, i que comptarà amb els autores/as més destacats de la comunitat i del panorama nacional. Enguany comptarem amb la presència de l’artista alemanya Isabel Kreitz, que ha publicat una excel·lent obra de novel·la gràfica en l’editorial La Cúpula. Notables treballs com Haarman, el carnicero de Hannover, El caso Sorge i Pólvora mojada, pels que rebrà el Premi Trajectòria Internacional.

Sento Llobell i Elena Uriel completen un llarg recorregut personal i professional amb l’exposició Dr Uriel: Vinyetes de la Guerra Civil, que podrà veure’s en el Centre Cívic del Port de Sagunt a partir del 22 de març. Núria Tamarit l’autora valenciana del Cartell Splash 2019 –seguint el segell de la casa sempre és obra d’una dona- tindrà presència amb una exposició sobre la seua obra i la publicació de dos treballs en què serà un dels seus grans anys professionals. L’oferta d’exposicions es completa amb “Corrupcionario” de Bernardo Vergara, premi Humor Gràfic 2019.

La nòmina d’invitats a esta edició és impressionant: Rubén Pellejero, Bernardo Vergara -Antonio Altarriba, Carla Berrocal, Keko, Kim, Cristina Durán, Toni Guiral, Ana Galvañ, Carlos Azagra, Encarna Revuelta, Nadar, Miguel Ángel Giner, Laura Rubio o Javier i Juan Gallego, per citar només uns quants.

Com ja és habitual en el Splash, oferirem cine per a totes les edats i deu tallers a càrrec de socis de APIV per als més jóvens, en el nostre Splash Kids. A més tindrem l’actuació del rock gamberro de Los Mocetones i l´espectacle sempre provocatiu de Leo Bassi completem l’esdeveniment amb l’emissió en directe del programa de Ràdio 3 La hora del bocadillo i la presència de la seua directora Laura Barrachina, també premiada aquest any per la seua labor de difusió del nové art.

Ver programación

 

 

 

STANDS  SPLASH 2019

Les editorials, llibreries i fanzines que exposen el seu material són:

La Cúpula Editorial – Astiberri Editorial –Norma Editorial- Grafito Editorial – Aleta Ediciones- G.P. Ediciones – SíArte- A.C. Malavida – Amaníaco Ediciones- Desfiladero Ediciones- Anillo de Sirio – Greyshkull Comics-  El taller de Akane – Tokyo Shop – Fandogamia- Libros Fugitivos – Nosolokiosco – Apa Apa Cómics- IVAJ – Librería El Puerto – Bartleby – Somnis de Paper –  Comics de colección – LLIG Llibreries de la Generalitat.

Un total de 24 stands, a més de la secció Autoedició e Il.lustració i una xicoteta secció de merchandising amb Martina Bags i Rey Mono Camisetas.

 

EXPOSICIONS

Exposició “Dr. Uriel. Vinyetes de la Guerra Civil” de Sento Llobell y Elena Uriel

 Un recorregut per la història completa del Dr. Uriel, amb records i objectes del galeno recopilats per Sento i Elena Uriel.

La història d’un llibre, que es comença a escriure, a mà, al juliol de 1936 i que, 80 anys després, tras passar per diversos formats, acaba convirtiendose en un còmic. … i la història de Pablo Uriel, el protagonista d’aqueix còmic, un jove metge que un bon dia ix de la seua casa, a Saragossa, per a atendre els seus pacients i es vé atrapat, durant 1000 dies, en l’infern de la Guerra Civil.

Pablo va voler explicar-li als seus fills el que li havia passat tots aqueixos anys, i per això ho va escriure, però segur que no podia imaginar que el seu manuscrit, es convertiria en llibre i, després en una novel·la gràfica que rebria diversos premis i que anava a ser leida per molta gent.

                                                          Exposició Núria Tamarit

Un repas a fons de la ja molt ampla obra de l’autora del nostre cartell Splash 2019, que es reparteix d’igual manera entre el còmic i la il.lustració. No pretenem ara glossar la ja àmplia trajectòria d’aquesta jove autora nascuda a Vila-real, però a manera de breviari compta amb treballs com «Duerme pueblo» (Edicions La Cúpula) al costat de Xulia Vicente o «Avery´s blues» (Dibbuks) amb guió de Angux. Adobada en el món del Fanzine -que no ha abandonat-, destaquen, entre altres publicacions, els seus treballs per a «Sacaponcho» o «Voltio«. En aquesta edició presente el seu nou treball, “Dos monedas”, publicat per La Cúpula.

Exposició “Corrupcionario” de Bernardo Vergara

Premi Humor Gràfic d’aquesta edició del Splash, Bernardo Vergara mostra en esta expo els motius del premi, sàtira política en estat pur, tan necessària ara mateix. Bernardo Vergara està unit a l’humor gràfic des que començara la seua carrera en publicacions com TMEO o Mortadelo. Col·laborador de El Jueves, Vergara va ser un dels autors que van eixir de la publicació per a fundar OYS (Orgullo y Satisfacción) després del cisma provocat per una vinyeta sobre la monarquia. Per a El Jueves va crear el personatge Urbano, les històries del qual va recopilar Astiberri en 2008 amb l’àlbum Urbano. Mi colega invita Ha col·laborat com a humorista gràfic en múltiples capçaleres periodístiques, com El País, Público, El Mundo, El Herald de Aragón i, en l’actualitat, El Diario.es Ha publicat recentment Corrupcionario (Random Còmics), un recopilatori d’acudits gràfics publicats durant l’últim any. El Splash ha reproduït alguns d’ells per a una xicoteta exposició.

 

 ESPAI FANZINE I AUTOEDICIÓ SPLASH

 Com tots els anys, el Splash reserva un espai per als fanzines,  l´il·lustració i la autoedició. Comptarem amb la presència de: Fanzine Color Carne, Xùlia Vicente, Chris Stygryt, Nuria Tamarit, Oron, David Vanderh, entre altres.

 

 

Cartelera Turia

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *