Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

VALÈNCIA SONA A JAZZ AMB EL 25 FESTIVAL DE JAZZ DE VALÈNCIA

El 25 Festival de Jazz de València, que organitza el Palau de la Música de València continúa la seua programació. Esta trobada jazzística estiuenca, que es desenvoluparà fins al 31 de juliol al Teatre Principal de València i a diversos barris i pobles de la ciutat, està creant una gran expectació. Així, els concerts de la Banda Simfònica Municipal, Silvia Pérez Cruz i de Snarky Puppy es van omplir pràcticament a la setmana d’eixir les entrades i ja estan esgotats.

A més, està a punt d’esgotar-se la visita de Ron Carter, així com l’actuació de John Scofield que està omplint la sala. Respecte a la resta dels concerts programats, estan avançant a molt bon ritme. La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, s’ha mostrat molt satisfeta respecte a l’expectació creada i ha afirmat que “estem molt contents perquè es demostra que este esforç que hem fet en la 25 edició del Festival de Jazz, esforç quant a pressupost i a l’enorme qualitat dels artistes participants, es veu revalidat en la gran resposta del públic”. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha incidit en què les aficionats i aficionades “estan valorant molt positivament la varietat de propostes dels músics internacionals i valencians, i l’equilibri en el disseny dels diversos gèneres dins del jazz”.

Torna d’esta manera el Festival de Jazz de València amb un cartell carregat de Grammys, que internacionalment reunix a llegendes del jazz  el gran contrabaixista Ron Carter (10 juliol), que visitarà València acompanyat pel seu quartet Foursight. El saxofonista Joe Lovano i el trompetista Dave Douglas (13 juliol) presenten Other Worlds. Destaca també la visita i el debut en el festival de Snarky Puppy (12 juliol), amb quatre Grammys, i que presentarà Immigrance.

En el Festival de Jazz de València també debuta Sílvia Pérez Cruz (6 juliol) que presenta amb la formació Farsa Circus Band la seua proposta interdisciplinària de fusió Farsa. El trio de jazz Colina-Miralta-Sambeat (CMS) (9 juliol) proposarà la fusió del jazz i el flamenc junt amb Juan Gómez “Chicuelo”.

El jazz valencià iniciarà demà el Festival amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Rafael San-Espert, amb el grup Spanish Brass i Barcelona Gòspel Messengers. L’Orquestra de València i David Pastor (8 juliol) presentaran el projecte Symphonic Jazz Sketches, que serà dirigit per Miguel Ángel Navarro. La següent cita serà un ensemble de músics valencians, que faran un tribut al mític disc The Black Saint and the Sinner Lady de Charles Mingus (14 juliol). I tancarà el Festival al Teatre Principal l’homenatge a Toni Belenguer (17 juliol) amb un altre ensemble format per alguns dels millors músics de la Comunitat Valenciana.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *