Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

LA SOCIETAT CIVIL ES MOBILITZA A FAVOR D´UN TERCER BOTÀNIC

REDACCIÓ: Ahir per la vesprada, al Teatre Micalet de València, es va presentar el manifest “volem i necessitem un tercer Botànic. Fem-lo possible” impulsat per un grup de persones dels àmbits social, cultural, sindical i polític. A l’acte s’ha fet una lectura del manifest per part de dues persones del grup promotor, Rosa Solbes i Carles Xavier López, i han intervingut persones representatives del món de la cutura i la llengua, la joventut, el feminisme, la defensa del medi ambient i el territori, la memòria històrica i  la defensa de les persones migrants així com el màxims representants del sindicats de classe. A més, ha actuat el grup musical Ella i jo. A la presentació també han assistit nombroses persones, incloent-hi representants d’entitats ciutadanes i socials i dels partits polítics del Botànic. Aquesta és la primera presentació del manifest que han signat més de 500 persones i que tindrà continuïtat amb la presentació a Castelló i Alacant i altres ciutats valencianes i amb diverses accions de cara al proper 28 de maig.
El manifest fa una crida a la mobilització de la societat valenciana per garantir la continuïtat d’un govern de progrés, d’esquerres, valencianista, feminista i ecologista, un tercer Botànic, divers i plural. El manifest considera que, malgrat les dificultats, les situacions adverses o l’infrafinançament, en aquestes dues legislatures s’ha avançat en molts àmbits de la nostra societat i que el País Valencià ha estat un exemple de com fer front col·lectivament a aquesta situació tan complexa que hem patit els darrers anys. A més, es considera que queda molta feina per fer, moltes mesures i projectes que cal desenvolupar per a continuar millorant la vida de la població valenciana; avançar en la cohesió i vertebració territorial; fer front a l’emergència climàtica i mediambiental i protegir el nostre territori; combatre la pobresa, l’exclusió i les desigualtats socials; garantir un habitatge digne i assequible; acabar amb la violència masclista; implementar mesures per a impulsar els sectors culturals, audiovisuals i esportius valencians; continuar avançant en Memòria Democràtica; avançar cap una veritable igualtat lingüística o assolir una major capacitat d’autogovern. En definitiva, cal un govern de progrés per continuar avançant cap una societat més justa, més tolerant, més lliure, més igualitària i més solidària.
Per tot açò, el grup promotor del Manifest, ha fet una crida a les entitats socials, culturals, ecologistes, feministes, de joves, de persones migrants, sindicals i polítiques a mobilitzar-se, des d’ara fins el proper 28 de maig, dia de les eleccions municipals i autonòmiques, per fer possible un tercer govern del Botànic per continuar aplicant les polítiques de progrés que les treballadores i treballadors, les valencianes i valencians, i el País Valencià necessitem per a guanyar el present i el futur.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *