Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

LA TROBADA DE MÚSICA DEL MEDITERRANI CELEBRARÀ EL SEU 40 ANIVERSARI AMB VEU FEMENINA

Mª de la Mar Bonet, la xipriota Vakia Stavrou i la tunisiana Emel Mathlouthi actuaran en el marc de la IX Mostra Viva

El concert de producció pròpia “Ones i Dones” i la Societat Renaixement Musical de Vinalesa completaran el cartell d’enguany

Mostra Viva (MVM) tindrà lloc entre el 23 de setembre i el 12 d’octubre sota el lema “Convivència, diversitat i pluralitat al Mediterrani”

La Trobada de Música del Mediterrani, que es celebrarà una vegada més com a part del festival multidisciplinari Mostra Viva, comptarà aquesta edició, per a commemorar els seus quaranta anys d’història, amb algunes de les veus femenines més influents dels últims temps en el panorama musical mediterrani. MVM tindrà lloc entre el 23 de setembre i el 12 d’octubre sota el lema “Convivència, diversitat i pluralitat al Mediterrani.

Mª de la Mar Bonet serà l’encarregada, el dijous 23 de setembre, de donar el tret d’eixida als concerts que tindran lloc al Teatre el Musical (TEM) acompanyada pel valencià Borja Penalba i el percussionista Antonio Sánchez. Amb ells, la cantant mallorquina interpretarà temes nous a més de fer un repàs per algunes de les cançons més emblemàtiques dels seus cinquanta anys sobre els escenaris.

La compositora xipriota Vakia Stavrou, que va aconseguir fama internacional durant l’última dècada gràcies a la seva cançó “Sozinha”, continuarà amb el cicle de concerts de la Trobada en una actuació on farà gala del seu particular estil fusionant el fado, la cançó grega i el jazz. Formada musicalment entre Bèlgica, República Txeca i Grècia, Stavrou, que va ser designada la “Major revelació de la cançó” en 2009, farà una selecció del millor del seu repertori fortament arrelat en els sons mediterranis.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat amb el concert “Giraluna” d’homenatge a Luís Eduardo Aute, en aquesta edició, la Trobada tornarà a apostar per la producció pròpia amb l’espectacle “Ones i Dones”, on artistes de la talla d’Ina Martí, Mª del Mar Bonet, Aitana Ferrer o Clara Dols s’aniran succeint sobre l’escenari per a oferir una actuació única i irrepetible amb l’acompanyament d’Enric Murillo. Les artistes cantaran temes propis amb arranjaments exclusius per a l’ocasió. L’elenc de figures convidades es completarà amb Eva Dénia, Lola Ledesma, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Mª Amparo Hurtado i Patxi Ferrer en una actuació que tindrà lloc el dissabte 25 de setembre a les 19 hores.


L’últim concert celebrat al TEM serà l’ofert el diumenge 26 de setembre per la tunisiana Emel Mathlouthi, de qui la cançó “Kelmtli Horra”, que va interpretar a la cerimònia de lliurament del Premi Nobel de la Pau de 2015, es va convertir en himne de la Primavera àrab al país magrebí. Mathlouthi, amb un estil que combina el folk, el rock i l’electrònica, presentarà el seu últim treball “The Tunis Diaries” publicat en 2020.

El fermall d’or el posarà la Societat Renaixement Musical de Vinalesa que interpretarà peces de folklore popular valencià i de països com Itàlia o Grècia. A més d’interpretar cançons del seu últim disc “Mediterrànies”, també homenatjarà el director de cinema Luís García Berlanga al centenari del seu naixement en un espectacle la seu del qual serà el Centre del Carme Cultura Contemporània i que es celebrarà el 12 d’octubre a migdia. Aquest concert servirà a més com a tancament per a la IX edició de Mostra Viva del Mediterrani convertint un any més València en epicentre de la cultura Mediterrània en una trobada cultural multidisciplinària i de debat on tindran cabuda totes les formes d’expressió artística.

LA TROBADA DE MÚSICA DEL MEDITERRANI CELEBRARÀ EL SEU 40 ANIVERSARI AMB VEU FEMENINA

El IVAM apuesta por la vuelta a

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *