Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L’ACADÈMIA I L’IVC CONVOQUEN ELS IV PREMIS DE L’ AUDIOVISUAL VALENCIÀ

Les bases de participació ja están publicades en la web de l’Acadèmia

Els quarts Premis de l’Audiovisual Valencià tornen a celebrar-se a la ciutat d’Alacant

L’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisualconvoquen la 4ª edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, uns guardons que tenen la finalitat de reconèixer la qualitat de les pel·lícules i altres produccions audiovisuals valencianes estrenades o amb data d’estrena entre el lliurament de l’última edició dels premis -21 de novembre de 2020- i el 31 de desembre de 2021. Les candidatures a les diferents categories poden ser presentades per persones físiques o jurídiques mitjançant el formulari en línia corresponent, disponible en la web oficial de l’AVAV. El termini d’inscripció als Premis acaba el 6 de setembre de 2021.

La cerimònia d’enguany tindrà lloc en el Teatre Principal d’Alacant, el dissabte 4 de desembre. Aquests premis pretenen convertir-se en un esdeveniment no sols per al sector, sinó per a tota la societat, i ser una finestra pública que valore i promocione la producció audiovisual valenciana i el treball de les i els professionals guardonats.

Un any més, els Premis compten amb vint-i-quatre categories a concurs, a més del tradicional Premi d’Honor que s’atorga directament i que coneixerem en les dates pròximes a la cerimònia. Aquestes categories inclouen als llargmetratges, els curtmetratges i les sèries, ja siguen de gènere documental, de ficció o d’animació, així com la categoria de millor videojoc.

En el cas dels professionals, poden presentar la seua candidatura tots aquells que acrediten la condició de professional valencià, hagen treballat en produccions valencianes o de fora de la Comunitat Valenciana.

En el cas de les obres que presenten les productores, podran accedir les que hagen sigut de comunicació pública, entesa com a exhibició en sales de cinema, festivals, televisió, Internet, etc. Com a requisit, un 20% de la producció ha de ser d’una o diverses productores amb domicili social en la Comunitat Valenciana i almenys un any d’activitat, o un 30% de l’equip tècnic i artístic ha de ser valencià o resident en el territori valencià.

Com a novetat d’enguany i de manera excepcional, la Junta Directiva de l’Acadèmia ha decidit tractar el món de l’animació com un espai necessitat d’especial protecció, donada la complexitat de les produccions. Per tot això i com moltes d’aquestes produccions han d’estar co-participades per altres empreses o institucions, el percentatge de participació valenciana baixa del 20% que s’exigeix de manera general, al 10%. Igualment, s’estableix que el percentatge de participació valenciana en l’equip tècnic d’un llargmetratge d’animació se situe en el 20% en lloc del 30%, exigit de manera general.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *