Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Polirítmia continua la programació amb La Plazuela, Balkan Paradise Orchestra i el turc Ali Doğan Gönültaş

REDACCIÓ: El festival Polirítmia, organitzat per Cultura mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, continua la setmana de programació de la sisena edició amb propostes musicals d’arreu de la Mediterrània: dimarts hi arriba la Balkan Paradise Orchestra, dimecres ho fa el turc Ali Doğan Gönültaş i dijous és el torn d’Álvaro Sola i el grup de Granada La Plazuela. A més, dimecres 5 de juliol hi té lloc el concert fruit de la residència artística d’enguany, de la valenciana Tere Núñez i del duo portugués Couple Coffee.

Polirítmia portarà fins al bell mig de la ciutat la música i les danses de la Mediterrània, amb concerts gratuïts i formació per al professorat de l’1 al 9 de juliol. La cita estiuenca a la ciutat de Polirítmia es consolida amb aquest sisé any i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Diputació de València.

El dimarts 4 de juliol a les 22.00 hores l’escenari de Polirítmia a la plaça de l’Ajuntament acollirà les xiques de la Balkan Paradise Orchestra, que estrena ‘Catarsis’, el seu nou espectacle, que simbolitza el moment d’alliberació emocional a través de la música, el moviment i la festa.

El dimecres 5 de juliol, a les 20.00 hores, al Teatre Rialto de València, l’artista valenciana Tere Núñez presentarà els resultats de la seua residència artística internacional, junt amb el duo portugués Couple Coffee. I a les 22.00 hores a la plaça de l’Ajuntament serà el torn del turc Ali Doğan Gönültaş, que presentarà ‘Kiğı’, el seu primer àlbum en solitari, sorgit com a resultat de més de deu anys d’investigació de camp.

El dijous 6 de juliol hi haurà de nou una doble proposta artística. A les 20.00 hores al Teatre Rialto Álvaro Sola, artista multidisciplinar que atorga a la indústria musical i al flamenc una amalgama d’imatges i sons frescos, presentarà l’espectacle ‘Puñales’. A les 22.00 hores, a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament el grup La Plazuela reivindicarà les seues arrels andaluses amb un discurs actual i renovat que té com a pilars principals el flamenc, la música electrònica i el nu ‘funk’.

Programació

La programació de Polirítmia 2023 es completarà amb set noves propostes el cap de setmana. El divendres 7, la menorquina Anna Ferrer presentarà al Rialto a les 20.00 hores ‘Parenòstic’, un treball en què creació i tradició van de la mà. A les 22.00 hores serà el libanés Aleph qui arribe a la plaça de l’Ajuntament amb la seua fusió de tres mons: el ‘jazz’, el flamenc i l’oriental, en un espectacle sense precedents.

El dissabte 8 de juliol la programació començarà a les 18.30 hores amb l’actuació itinerant de les Muixerangues de la Fira, que enguany comptarà amb la Muixeranga d’Algemesí. A les 20.00 hores el Teatre Rialto acollirà la proposta dels valencians N-340, que combina sense complexos tradicions com la valenciana, la mediterrània o la ‘rockera’. I a les 22.00 hores serà el torn de la siriana Mais Harb amb l’espectacle ‘Arabic music show’, una mescla de cançons pròpies i algunes cançons del folklore àrab, especialment sirià.

La sisena edició de Polirítmia conclourà el diumenge 9 de juliol, també amb un programa doble. A les 20.00 hores, al Teatre Rialto el trio Samaïa presentarà ‘Traversées’, un repertori que aprofundeix en les tradicions més estimades per les tres cantants i ret homenatge a les llengües regionals de França, així com d’Europa i Orient Pròxim. La cloenda final del festival vindrà de la mà de Maria del Mar Bonet a les 22.00 hores a la plaça de l’Ajuntament, que tornarà a demostrar per què és una de les grans referències de la cançó d’autor al món.

Vessant formatiu

Paral·lelament a la programació escènica, Polirítmia proposa una línia formativa en cada edició: tallers adreçats a professorat i músics professionals, organitzats per l’àrea artisticoexpressiva del CEFIRE. Enguany, La Nau albergarà les propostes docents de Mara Aranda, Adolf Murillo i Ali Doğan Gönültaş. A més, a la jornada de conferències del 3 de juliol hi haurà dues ponències sobre dansa a càrrec de Rosario Rodríguez i Sara Esteller, que conclouran amb el concert didàctic de Rubén Alonso.

El dissabte 8 de juliol tindrà lloc al Centre Octubre de València la Jornada d’Internacionalització de les Músiques d’Arrel, organitzada pel vicerectorat de cultura i societat de la Universitat de València amb la col·laboració de la Valencian Music Office i l’Institut Valencià de Cultura. La jornada té un complet programa de taules rodones sobre els processos de creació i d’internacionalització en el cas concret de la música d’arrel, que s’allargarà des de les 9.00 fins a les 15.00 hores.

Tots els concerts del festival són d’accés lliure. En el cas dels que acull el Teatre Rialto, les invitacions es repartiran en taquilla des d’una hora abans dels concerts. Per a les jornades formatives i la jornada d’internacionalització cal inscriure’s a Poliritmia.

L’estudi del dissenyador Quim Marín ha sigut l’encarregat de dissenyar enguany la imatge del festival, que crea una “bandera” mediterrània amb els colors dels diferents paisatges que poden trobar-se als països que conformen les riberes de la mar.

En el web Poliritmia poden consultar-se tots els detalls de la sisena edició.

Polirítmia continua la programació amb La Plazuela, Balkan Paradise Orchestra i el turc Ali Doğan Gönültaş

UN VERANO EN LA CIUTAT DE LES

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *