Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Torna el festival de jazz del Palau de la Música amb Andrea Motis, Marco Mezquida i Chano Domínguez.

Tots els concerts començaran a les 20.00 hores i els preus van dels 5 € fins als 25 €. L’excepció és el concert del dia 10 de juliol, el de l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, que serà gratuït i a les 12.00 hores. Els concerts dels barris i pobles de València són també gratuïts.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello ha manifestat que “enguany reprenem esta nova edició amb moltes ganes, donat que la pandèmia va fer que l’any passat no la poguérem dur a terme” i ha afegit que es tracta d’un Festival que “manté el canvi de model que vàrem iniciar en l’any 2018, en el sentit que el Festival es dissenya i programa íntegrament des del Palau de la Música, de manera que puguem diversificar i arribar a ajudar a més artistes i representants”.

El Festival de Jazz de València torna en la seua XXIV edició amb un cartell eclèctic, que reuneix jazz de fusió, jazz flamenc i jazz clàssic. Tello ha manifestat que “és molt important aclarir que hem recuperat els concerts que teníem previstos a l’anterior edició, en concret 8, és a dir, tots els que les noves agendes dels artistes han permès, de manera que el Festival, no ha deixat penjat a cap artista, lo qual ens sembla fonamental per donar suport al sector en estos temps”.

Enguany destaca la gran veu de Cecile McLorin Salvant (6 juliol) i debuta el pianista balear Marco Mezquida (7 juliol) amb el programa “Beethoven Collage”, dins del cicle “Beeth2020”, que el Palau va dedicar a Ludwig van Beethoven en el 250 aniversari del seu naixement. La trompetista, saxofonista i cantant Andrea Motis (8 juliol) oferirà el seu tribut a Brasil amb “Do Outro Lado do Azul”. No faltarà el record a un dels grans músics de jazz de la història amb el concert protagonitzat per Charlie Parker Legacy Band amb el saxofonista Jesse Davis (11 juliol), i la fusió amb el flamenc de Chano Domínguez amb el grup de vents valencià Spanish Brass i l’espectacle “Puro de Oliva” (13 juliol).

El jazz valencià estarà abanderat per l’Orquestra de València, que torna a participar en el Festival, dirigida en esta ocasió per Jesús Santandreu, que ha fet els arranjaments de l’espectacle “Kiko Berenguer Freedom Experience” (9 juliol); la Sedajazz ensemble i l’artista cubana Arahi Martínez (4 juliol); l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, també dirigida per Jesús Santandreu (10 juliol). També hi haurà un concert del Grup Instrumental de València, Joan Cerveró i Albert Sanz amb el títol “Classics Meets Jazz and Beyond” en homenatge al 125 aniversari del pianista valencià José Iturbi. Igualment, el 14 de juliol l’Albert Palau Octet interpretarà peces de Miguel Asins Arbó, autor de la banda sonora de la majoria de les pel·lícules de Luis García Berlanga dins dels actes previstos pel centenari del naixement del cineasta valencià. Respecte al Jazz valencià, Vicent Ros ha destacat que “continuem donant suport als nostres músics i formacions, que no hem d’oblidar que tenen una qualitat enorme. Pocs llocs d’Espanya poden presumir de grups i músics tan actius i de tanta qualitat”.

Jazz als barris i pobles de València

No faltaran tampoc els concerts gratuïts i a l’aire lliure del cicle “Jazz als barris i Pobles de València”, que enguany es desenvoluparà des del 17 al 31 de juliol. Pau Moltó French Horn Jazz Project enceta el cicle a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret (17 juliol); seguirà Clara Juan Quartet a la plaça major de Pinedo (18 juliol); Pescaitos Messengers, que van ser els guanyadors del Concurs Festival de Jazz de València 2019, actuaran a la plaça de Patraix (24 juliol); Manolo Valls Quintet seguirà a Russafa, al Parc Central (accés pel carrer Filipines) (25 juliol) i Bertrand Kientz, a la plaça de l’Església de Campanar (31 juliol).

Torna el festival de jazz del Palau de la Música amb Andrea Motis, Marco Mezquida i Chano Domínguez.

36º CINEMA JOVE, DÍA 4

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *