Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

ELS TEATRES MUNICIPALS ES REACTIVEN

REDACCIÓN: “El Teatre El Musical de València (TEM) posa en marxa la seua nova temporada amb una decidida aposta per la programació cultural i social a la qual també se suma la formació. La sala municipal acollirà els pròxims mesos d´octubre, novembre, desembre i gener una gran varietat de disciplines on destaca una clara aposta pel teatre, la poesia escènica i la dansa”. Remet a Andalusia l´obra programada en següent cap de setmana, La Noria Invisible, nova aposta pel teatre social des de la irreverència a càrrec de la companyia La Estampida amb direcció del prestigiós dramaturg gadità José Troncoso. La seua mirada particular a l´adolescència i la revolució hormonal pujarà a les taules el 15 i el 16 d´octubre.

La dansa tindrà dues cites aquest primer mes de programació. El 14 d´octubre, València Dancing Forward celebrarà una nova edició de la seua gala per a projectar joves talents del món dels llenguatges del moviment, mentre que el 29 d´octubre, Poliana Lima estrenarà a la ciutat Las cosas se mueven pero no dicen nada, una peça interpretada per un elenc femení i construïda a partir de la sonoritat del cos de les ballarines.

L´últim cap de setmana d´octubre es completa amb poesia i música. El 28 d´octubre se celebrarà la tercera edició del Cicle de Poesia Viva de València Rimbomba, que acosta a la ciutat les veus més representatives de la poesia escènica. El primer lliurament reunirà a Ángela Brun, Elsa Moreno i AJO + Mastretta, mentre que la segona, programada el 18 de novembre, comptarà amb les propostes de Sheila Blanco, Montserrat Palacios i Enrique Falcón.

La Mutant

La dansa continuarà el 14 d’octubre amb la peça ‘Vombing‘, de Club Mutant, una fusió de ball vogue, arts plàstiques i grafiti en col·laboració amb el col·lectiu Parets. Hammamturgia’ tindrà la seua estrena estatal els dies 22 i 23 d’octubre. L’esperada obra de Societat Doctor Alonso transformarà La Mutant en un bany turc en el qual els espectadors es fusionaran amb l’espai i l’ambient. L’obra del director i dramaturg Tomás Aragay i la ballarina i coreògrafa Sofía Asencio destaca com l’esdeveniment més esperat del mes.

«La programació de la nova temporada respon al nostre interés d’oferir a la ciutadania unes propostes de qualitat de l’estil més contemporani i innovador en la creació d’arts escèniques», ha assenyalat Maite Ibáñez, al mateix temps que ha cridat l’atenció sobre «la varietat de propostes, festivals i gèneres que tenen cabuda en la programació, en la qual coexisteixen els nous llenguatges, la crítica social, la reflexió i la complicitat amb un públic intergeneracional».

Les performances també tindran el seu lloc el 28 d’octubre i el 18 de novembre amb les trobades de Regirada Sèries i Modmohn Seiries, dues atrevides actuacions que usen la veu, la música i l’electroacústica improvisada, així com l’experimentació multidisciplinària basada en la diversitat i en els cànons no normatius. Es tracta de dos referents de l’aposta pels «nous llenguatges» que encarna la sala valenciana.

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *