Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

ELS TEATRES MUNICIPALS ES REACTIVEN

REDACCIÓN: “El Teatre El Musical de València (TEM) posa en marxa la seua nova temporada amb una decidida aposta per la programació cultural i social a la qual també se suma la formació. La sala municipal acollirà els pròxims mesos d´octubre, novembre, desembre i gener una gran varietat de disciplines on destaca una clara aposta pel teatre, la poesia escènica i la dansa”. Remet a Andalusia l´obra programada en següent cap de setmana, La Noria Invisible, nova aposta pel teatre social des de la irreverència a càrrec de la companyia La Estampida amb direcció del prestigiós dramaturg gadità José Troncoso. La seua mirada particular a l´adolescència i la revolució hormonal pujarà a les taules el 15 i el 16 d´octubre.

La dansa tindrà dues cites aquest primer mes de programació. El 14 d´octubre, València Dancing Forward celebrarà una nova edició de la seua gala per a projectar joves talents del món dels llenguatges del moviment, mentre que el 29 d´octubre, Poliana Lima estrenarà a la ciutat Las cosas se mueven pero no dicen nada, una peça interpretada per un elenc femení i construïda a partir de la sonoritat del cos de les ballarines.

L´últim cap de setmana d´octubre es completa amb poesia i música. El 28 d´octubre se celebrarà la tercera edició del Cicle de Poesia Viva de València Rimbomba, que acosta a la ciutat les veus més representatives de la poesia escènica. El primer lliurament reunirà a Ángela Brun, Elsa Moreno i AJO + Mastretta, mentre que la segona, programada el 18 de novembre, comptarà amb les propostes de Sheila Blanco, Montserrat Palacios i Enrique Falcón.

La Mutant

La dansa continuarà el 14 d’octubre amb la peça ‘Vombing‘, de Club Mutant, una fusió de ball vogue, arts plàstiques i grafiti en col·laboració amb el col·lectiu Parets. Hammamturgia’ tindrà la seua estrena estatal els dies 22 i 23 d’octubre. L’esperada obra de Societat Doctor Alonso transformarà La Mutant en un bany turc en el qual els espectadors es fusionaran amb l’espai i l’ambient. L’obra del director i dramaturg Tomás Aragay i la ballarina i coreògrafa Sofía Asencio destaca com l’esdeveniment més esperat del mes.

“La programació de la nova temporada respon al nostre interés d’oferir a la ciutadania unes propostes de qualitat de l’estil més contemporani i innovador en la creació d’arts escèniques”, ha assenyalat Maite Ibáñez, al mateix temps que ha cridat l’atenció sobre “la varietat de propostes, festivals i gèneres que tenen cabuda en la programació, en la qual coexisteixen els nous llenguatges, la crítica social, la reflexió i la complicitat amb un públic intergeneracional”.

Les performances també tindran el seu lloc el 28 d’octubre i el 18 de novembre amb les trobades de Regirada Sèries i Modmohn Seiries, dues atrevides actuacions que usen la veu, la música i l’electroacústica improvisada, així com l’experimentació multidisciplinària basada en la diversitat i en els cànons no normatius. Es tracta de dos referents de l’aposta pels “nous llenguatges” que encarna la sala valenciana.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *