Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

La Setmana del Desdejuni torna a l’hostaleria per a posar en valor la taronja valenciana certificada

La Setmana del Desdejuni valencià arranca dilluns que ve, 13 de desembre, amb un catàleg de més de 50 establiments on, fins al 17, els clients seran convidats a suc de taronja valenciana certificada en el seu desdejuni. L’edició 2021 d’esta iniciativa impulsada per Hostaleria València i organitzada en col·laboració amb València Turisme, la Diputació i el Consell Regulador IGP Cítricos Valencianos, arriba amb una important novetat: la incorporació de 29 locals de 15 municipis de la província.

La Setmana del Desdejuni valencià 2021, un esdeveniment ja consolidat i indispensable al calendari gastronòmic valencià, reunix un total de 53 cafeteries, bars i restaurants de la província de València amb la finalitat de promoure, amb especial motiu enguany, el desdejuni local. Totes les persones que de dilluns a divendres de la setmana vinent prenguen el seu desdejuni valencià (cafè, llet o infusió i una torrada d’oli o tomaca) en estos locals, seran obsequiats amb un suc de taronja natural elaborat amb taronges autòctones certificades per la IGP Cítricos Valencianos. El mapa de locals on es podrà gaudir d’aquesta invitació al suc de taronja ja es pot consultar en http://desayunovalenciano.es/ on també es detallen horaris i preus.

La pròpia entitat certificadora dels cítrics de la Comunitat Valenciana s’ha encarregat de fer arribar més de 4.400 quilos de taronja de primera qualitat als establiments de la província de València que participen en la campanya. Esta xifra equival a més de 10.500 sucs de taronja natural que en els pròxims dies posaran en valor la qualitat del producte local.

La IGP Cítricos Valencianos equival a la figura de la Denominación de origen i s’encarrega de certificar la qualitat i procedència dels cítrics de la Comunitat Valenciana. Este procediment es realitza tant en el camp com en el magatzem d’envasament, adjuntant-se la corresponent etiqueta numerada amb el segell de la IGP. El Consell Regulador d’IGP promociona el producte a través d’iniciatives com esta i a esdeveniments internacionals que donen a conéixer la qualitat dels cítrics locals més enllà de la Comunitat Valenciana.

Des de la Diputació de València, el diputat de Turisme Jordi Mayor, apunta que: “La Diputació de València ha volgut sumar-se a esta iniciativa que aposta per la projecció d’un dels nostres productes més representatius de proximitat i temporada, per a portar-la també a la resta de municipis i al públic de tota la província, a més de sumar esforços per a consolidar el consum de taronges autòctones i incrementar la seua promoció a tots els nivells”.D’altra banda José Enrique Sanz, gerent de la IGP Cítricos Valencianos, ha declarat que: “Un any més donem suport a esta iniciativa que vam començar junt amb Hosteleria València per a promocionar el consum de suc de taronges valencianes certificades durant el desdejuni en establiments locals. A més de ser un aliment molt saludable, el suc de taronja certificat oferix garantia d’origen i de sabor, ja que les taronges utilitzades es recol·lecten en el moment òptim de maduració”.

Manuel Espinar, president de la Federació Empresarial d’Hosteleria de València (Hosteleria València) vol destacar “el valor que té sempre esta campanya per a fer arribar al consumidor des de l’aparador de l’hostaleria la qualitat de la taronja valenciana certificada, amb l’objectiu sempre de fomentar el consum de la taronja d’ací i la posada en valor dels nostres productes”.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *