Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

“L´AMOR ES DOLÇ I SEDÓS”, LA CAMPANYA DE L´AJUNTAMENT DE VALÈNCIA PER A PROMOCIONAR SANT DONÍS

REDACCIÓ: Cada Nou d´Octubre l’amor s’expressa en totes les seues varietats, a través de la tradicional “mocadorà”. Un costum que data del segle XVIII i que està molt relacionada amb la festa de la Comunitat Valenciana, ja que va sorgir quan els Decrets de Nova Planta van prohibir festejar l’entrada de Jaume I amb petards, per la qual cosa els confiters valencians van decidir crear dolços amb aqueixa forma, els anomenats “piuletes i tronadors” i els van acompanyar amb delicioses fruites i hortalisses de massapà en honor a la fèrtil horta valenciana i que, segons la tradició, els musulmans van regalar a l’esposa de Jaume I, la reina Donya Violante d’Hongria.

Però la “mocadorà” és molt més , és la celebració de Sant Dionís, la festivitat de l’amor per a tots els valencians. Una tradició tan arrelada que passa de pares a fills i que implica tota una litúrgia.

Aquest Nou d´Octubre volem posar en valor les sensacions que ens evoquen la “mocadorà”, el sabor dolç del massapà, la subtilesa que provoca el paladearlo, o la carícia suau del mocador que l’embolica, que passa a través dels nostres dits i envolta el coll de la persona estimada. Un símbol que roman i que porta un record inesborrable d’un Nou d´Octubre únic, diferent i ple d’amor.

En aquesta època on està ressorgint el consum en el xicotet comerç, la Regidoria de Comerç llança la campanya “L´amor és dolç i sedós”, amb l’objectiu de donar suport a una tradició arrelada en la idiosincràsia valenciana i acostar-la als més joves per a fer-los partícips del coneixement de les tradicions de la nostra cultura i que senten l’esperit de complicitat que té la “mocadorà”, on el comerç de la ciutat batega al compàs dels seus ciutadans.

Sant Dionís és un gest de suport al comerç local, al forn, la confiteria i pastisseria de cada barri i cada mercat, on cada mes d’octubre ofereixen a la seua clientela aquests dolços artesanals carregats d’amor.

L´amor és dolç i sedós és una campanya de suport al Gremi de Forners i Pastissers de la ciutat de València, centrada en enaltir la diversitat afectiva, perquè l’amor és un dret que s’exerceix en llibertat.

Els carrers de València es vestiran de tradició des del 19 de setembre i reflectiran aquesta campanya, que té un to suggeridor, fi i sensual, com són les textures i sabors de les fruites de massapà que els nostres artesans forners elaboren, com a delicats i suaus són els “mocadors” que amb delicadesa les emboliquen. La representació de la màgia de l’amor evocat amb les textures i sabors són els principals elements en la “mocadorà” de Sant Dionís.

Dins d’aquesta celebració se’ls entregarà als forns un lot on s’inclouen imants per als seus clients i adhesius per a posar el detall de “L´amor és dolç i sedós” en cada safata de massapà, a més de diversos elements per a decorar l’establiment i celebrar aquesta festa única on es regala amor, es regala tradició.

“L´AMOR ES DOLÇ I SEDÓS”, LA CAMPANYA DE L´AJUNTAMENT DE VALÈNCIA PER A PROMOCIONAR SANT DONÍS

BITÁCORA DE VUELO IV

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *