Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

No s’apaguen les estreles i El maestrat filmat guanyadores del VII Festival de Cinema Ciutadà Compromés

El jurat del Festival de Cinema Ciutadà Compromés 2019 també ha premiat el documental «Carceller, l’home que morí dos vegades», «Victoria» en la categoria de Noves Realitat Socials i «Un cercle en l’aigua» en la de ficció. Per la seua banda, el Premi per votació popular ha estat per a «Un dia com un altre»

La gala de cloenda de la setena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés ha superat les previsions d’assistència de públic, en un acte que es celebrava al Teatre Micalet la vesprada del dimecres 23 de novembre. El públic ha volgut reconéixer així la gran qualitat dels audiovisuals projectats i el nivell de participació del teixit associatiu valencià, que s’ha implicat en un festival que s’ha realitzat a 43 sales diferents, la gran majoria seus d’associacions culturals i entitats cíviques i ciutadanes.

El jurat del VII Festival de Cinema Ciutadà Compromés ha estat format per Joan Lloret, Coordinador del cineclub Acció Documental; Emilia Bolinches, vicepresidenta d’ ACICOM; Nuria Cidoncha, Presidenta CIMA-CV (Associació de dones i mitjans audiovisuals); Ignacio Cort, crític cinematogràfic i escriptor; Ana Garcia, membre d’ACICOM; Amalia Garrigós, llicenciada en ciències de la informació i Anna Gascón, professora i investigadora cultural a proposta d’Acció Cultural del País Valencià.

El Jurat ha decidit donar el premi Documental a «Carceller, l’home que morí dos vegades» de Ricardo Macián, pel treball d’investigació que ha aconseguit traure a la llum la vida, l’obra i la figura d’un valencià extraordinari.  En la categoria de Ficció, el premi se l’ha endut Vicent Monzonis per «Un cercle en l’aigua» una adaptació cinematogràfica de l’obra teatral “La estancia”. Un thriller històric, rodat en terres valencianes. «El Maestrat filmat, la memòria rescatada» és una proposta de Fermín Sales que posa en evidència una realitat desconeguda de l’Alt Maestrat i ens fa reflexionar sobre l’estil de vida als pobles i la identitat rural i que ha guanyat el premi Micromecenatge. “No s’apaguen les estreles” de Xavi Sarrià i David Segarra ha guanyat el primi al Foment del Valencià. Un bellíssim recorregut per les arrels valencianes: territori, memòria, música, etc. posant en valor i mostrant la rica diversitat lingüística del nostre País. El premi en la categoria de Noves Realitats Socials ha estat per a “Victoria” de Daniel Toledo Saura, per les seues aportacions i reflexions sobre la identificació sexual i de gènere en l’àmbit familiar.  Finalment, el premi del Públic se l’ha emportat «Un dia com un altre» de l’exeurodiputat Jordi Sebastià.

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *