Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Passejades d’estiu cercant frescor i fugint del coronavirus urbà/. Pels voltants de la casa Bons Aires. Alcoi

Al llarg de la dècada dels anys 70 del passat segle, es van edificar al terme d’Alcoi xalets i altres edificis fora del planejament urbanístic. Molts d’ells, en terrenys que actualment formen part de la zona perimetral de protecció del Parc Natural de la Font Roja. De tots aquells edificis d’impersonal arquitectura, Raquel i la seua parella, persones amb sensibilitat, van adquirir un xalet magníficament localitzat.  La idea que duien era viure en el camp i oferir una part de l’habitatge com a allotjament de turisme rural.

El xalet va ser rehabilitat de manera rigorosa amb materials de bioconstrucció. L’edifici original era ben ample i tot ell envoltat d’un jardí de delicat disseny. La finca abasta una hectàrea de superfície de bellesa singular, d’una harmonia que encara s’enalteix més si cap, en estar localitzada en l’ombria del parc natural de la Font Roja, i mirant als vessants de solana del parc natural de la Serra de Mariola.

Fa un any, si més no, Raquel i els seus companys vengueren la propietat a un matrimoni belga (Lucy y Nelly). Així que, actualment quan s’arriba a Bons Aires, a la porta et rep Nelly, amb una cara de felicitat que t’acarona l’ànima. Prompte s’adonarà el viatger de la bellesa cromàtica que aporta a la contrada el parc natural de la Font Roja- un dels espais protegits més antics del territori valencià. Una vegada a l’interior de la casa, Nelly dona la benvinguda a les visites amb codony, licor d’herbes i vi de nous. El conjunt de les instal·lacions de la casa es desplega en la planta baixa -barra de bar, sala d’oci i menjador amb contundent xemeneia al costat d’una modesta cuina. L’espai per al recolliment nocturn comprèn habitacions delicadament decorades, confortables, ben endreçades i silencioses. Totes elles obertes a les estampes del bell jardí que envolta la casa.

A l’estiu la piscina es mostra irresistiblement sensual, envoltada com està per espectaculars vistes panoràmiques i l’íntim jardí. Pels voltants es deixa veure un estany amb aires eclèctics,  una de les coses dignes que van construir els antics propietaris. Causen també admiració els murs de pedra seca dels diferents abancalaments de la propietat. Tots els espais respiren salut gràcies als “bons vents” que l’acaricien. I com que els propietaris actuals sols ofereixen la casa per a persones adultes, es pot imaginar que l’hostatge es idíl·lic per compartir-lo amb la persona estimada i fer l’amor a crit pelat entre dos parcs naturals emblemàtics. No s’ho perdeu. Podeu trucar al telèfon 660666768 i reservar a l’estil personalitzat tradicional.

Després del descans nocturn, i del desdejuni posterior als orgasmes matutins, tu i la teua parella hauríeu apropar-vos fins a la ciutat d’Alcoi. Podeu passejar sense un destí prefixat, però parant atenció  a la històrica trama urbana, amb el seu barri antic penjat sobre les riberes vertiginoses dels rius Barxell i Molinar. I admirar la bellesa dels ponts, una de les senyes d’identitat del seu paisatge urbà que li dona eixe caràcter tan peculiar a la ciutat. Alts i esvelts, pel llit i vessants dels dos rius alcoians es deixen veure les restes industrials vuitcentistes- un dels més valuosos patrimonis d’arqueologia industrial de tot el conjunt del País Valencià.

Però si voleu descobrir el seu patrimoni històric arquitectònic, heu de buscar noms i localització. Cal apropar-se a la plaça d’Espanya; a l’església parroquial de Santa Maria, obra del segle XX d’estil classicista; l’antic ajuntament –seu del Museu Arqueològic Municipal-; al museu de la Festa; a les esglésies de Sant Tomàs i Sant Jordi; a la plaça Major i l’antic claustre del convent de Sant Agustí. A més, en el primer eixample de la ciutat vos sorprendran elegants edificis d’estil modernista, entre els quals destaquen el Cercle Industrial o la Casa del Polit. Aquest conjunt de carrers i edificis de la segona meitat del segle XIX i principis del XX, ha sigut declarat Bé d’Interès Cultural.

I ja fora de la ciutat, la parella enamorada pot deixar-se seduir per la sensualitat de la bici per tal de pedalejar per la Via Verda d’Alcoi i del Maigmó. Al llarg del seu suau discórrer es descobreixen paratges com l’espectacular cascada del riu Barxell, el qual es salva mitjançant un viaducte de considerable longitud conegut com a pont de les Set Llunes -pels 7 arcs de mig punt que conformen l’obra d’enginyeria.

Podeu tornar a dinar a la casa Bons Aires i fer una migdiada que vos desperte amb un nou encontre amorós. Amb els ulls a vessar de felicitat, serà el moment perfecte per apropar-se a peu al parc natural de la Font Roja. Abans d’arribar al cor sagrat del seu boscatge, creuareu bancals de cultius de secà amb ametlers, cereal i oliveres, que s’estenen al voltant de masies d’estructures arquitectòniques tan poderoses com harmonioses. Finalment, vos perdreu pels racons del parc on dominen els arbres caducifolis. Així descobrireu  totes les tonalitats cromàtiques que ofereixen les espècies de fulla caduca, a més de les molses i els líquens. De bon segur que les fulles de colors intensos del freixe, l’auró o el roure valencià, vos emocionaran. A la Font Roja el patrimoni cultural res enveja al natural. Per on camineu, anireu trobant pous de neu, forns de calç, carboneres, masies, camps de secà, ermites, el santuari, fonts…

Quan els viatgers i les viatgeres emprenen el viatge de retorn i abandonen Bons Aires, tarden a oblidar els seus bells paisatges i el somriure ple d’amabilitat de Lucy i Nelly, les ànimes belgues d’aquesta casa rural tan especial de l’Alcoià. El paradís perfecte per tancar un cap de setmana d’estiu el més assossegat, poètic i sensual que pugueu imaginar. Ens veiem per allí.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *