Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Programació de didàctica audiovisual de la Filmoteca de l’IVC per al curs escolar 22-23

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat presenta ‘Aprenem amb la filmo’, la programació didàctica d’audiovisuals de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura per al curs escolar 2022-2023, que està dirigida a tots els nivells del sistema educatiu.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha assenyalat que “apostem, un any més, de manera clara i decidida per acostar el públic escolar al món del cine i de l’audiovisual. Com a part fonamental de l’educació i del creixement individual i col·lectiu, la cultura cinematogràfica ens ajuda a construir una societat més crítica i més lliure. Acostar-se a cinematografies noves, reconéixer les més properes i fomentar la creació d’històries és només una part de la gran varietat d’activitats que arriben aquest curs de la mà de la Filmoteca de l’IVC”. Guarinos ha recordat que “la Filmoteca continua fomentant entre els joves la importància de la seua funció com a guardians del nostre patrimoni audiovisual, primordial per a conéixer com ha evolucionat la nostra societat al llarg de més d’un segle”.

Com a novetat respecte a edicions anteriors, Guarinos ha destacat que “en la programació d’enguany no hem oblidat incloure el nostre homenatge a dues figures fonamentals en les seues àrees creatives: Joan Fuster, l’intel·lectual i assagista valencià més preeminent de tot el segle XX, de qui ara, justament, se celebra el centenari del seu naixement; i Jonas Mekas, un dels mestres del documental, que també celebra el seu centenari”. Les sessions didàctiques se celebren a la Sala Luis García Berlanga de la Filmoteca de València, a l’edifici Rialto, i a la sala 7, també a l’edifici Rialto. La programació està conformada per projeccions, debats i tallers. El termini d’inscripció per a les activitats didàctiques de cine de l’IVC s’obri el pròxim 1 de setembre. Les inscripcions ha de fer-les el professorat en l’adreça electrònica didactica_audiovisual@ivc.gva.es.

 

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *