Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

‘Ai, Carmela!’, un cant a la memòria, al Teatre Micalet

La Companyia Teatre Micalet revisita, del 28 d’abril al 30 de maig, ‘Ai, Carmela!’, del dramaturg valencià José Sanchis Sinisterra, un clàssic del teatre contemporani que narra la història de Paulino i Carmela, dos artistes de varietés despistats, interpretats per Josep Manel Casany i Pilar Almeria, que, durant la Guerra Civil Espanyola, travessen la línia del front i entren en territori del bàndol nacional. Obligats per la guarnició de Belchite, per tal de salvar la vida, hauran de fer una funció per als soldats revoltats i un grup de presos de les brigades internacionals.

‘Ai, Carmela!’ va significar la cinquena producció de la Companyia Teatre Micalet, va ser estrenada a 1997 amb versió de Manuel Dueso, Joan Peris i Mari Carmen Narbón, i ara torna a l’escenari de la sala valenciana com un cant a la memòria i amb l’objectiu d’introduir al públic en un exercici de resistència enfront de l’oblit. “Ens feia molta il·lusió tornar a aquest clàssic del teatre contemporani 24 anys després, volíem recuperar l’essència i demostrar el que hem aprés en tots aquests anys“. Assegura Joan Peris, director de l’obra.

Josep Manel Casany i Pilar Almeria tornen a posar-se en la pell d’un matrimoni d’artistes que representa dues maneres d’afrontar la vida. Per una banda, Paulino, qui encarna l’acceptació de les accions arbitràries, la passivitat enfront dels problemes, i, d’altra banda, Carmela, representació de la fermesa davant les injustícies.

L’obra, construïda amb la tècnica del flashback a partir dels records de Paulino després de la mort de Carmela, és també un homenatge al teatre i als artistes de varietés que havien de recórrer els pobles per guanyar-se la vida. Per expandir aquest homenatge, Joan Peris ha remodelat la distribució del Teatre Micalet per recrear l’ambientació d’un teatre clàssic, incloent-hi una embocadura inspirada la de l’històric Teatro Ruzafa, espai ja desaparegut, fundat en 1868, que es va convertir en un punt de referència per als artistes de varietés.

‘Ai, Carmela!’, un cant a la memòria, al Teatre Micalet

EL BOLERO DE MANEL

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *