Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

AMÀLIA GARRIGÓS TORNA A LA RÀDIO AMB “LES CINC LLUNES”

Dilluns 2 d’agost, la ràdio d’À Punt estrenarà “Les cinc llunes”, un magazín cultural dirigit i presentat per Amàlia Garrigós, produït per À Punt Mèdia en associació amb València Imagina Televisió (The Mediapro Studio) i amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), on els oients faran un viatge sonor per les cinc disciplines artístiques que conviuen a l’aixopluc de l’IVC: el teatre, el cine, el circ, la música i la dansa.

Durant els seus 52 minuts de durada, l’espai combinarà diferents gèneres periodístics amb narratives sonores pròpies de la ficció i del podcast. Cadascuna de les vint entregues comptarà amb l’assessorament i la col·laboració activa de persones expertes i professionals que seran un luxe per a l’oient, perquè la investigació i l’especialització no són impediments per a transmetre i compartir coneixements de manera directa i amena.

Entre els col·laboradors habituals del programa es troben: l’actriu Pilar Almeria, qui investigarà la història del teatre valencià en la secció “La butaca”; el director d’orquestra Hilari Garcia i el pianista Antonio Galera, que s’endinsaran en la vida i obra dels i les compositors/es valencians/es amb obres per a piano; la presidenta de l’Associació Professional del Circ a la Comunitat Valenciana Maria Colomer, qui posarà l’altaveu al circ valencià del segle XXI que fusiona la dansa amb la música, la poesia o el teatre; els responsables dels departaments de La Filmoteca i el seu director, José Luís Moreno, per a conéixer les obres dels cineastes valencians des del cinema mut fins l’actualitat; la pedagoga Cristina Cubells, que mostrarà nous encreuaments, convergències i divergències entre la música, la filosofia i la pedagogia; o el  musicòleg Jerahy Garcia i l’expert Josep Vicent Frechina, que ens guiaran per les músiques d’arrel i tradicionals de la fonoteca de materials. També es farà una retrospectiva del jazz valencià amb la periodista Marta Ramón.

Fora de l’òrbita de la gravitació de les cinc llunes de les arts, es donarà protagonisme al so radiofònic experimental de la mà de la investigadora i artista radiofònica Laura Romero Valldecabres, i  hi haurà una immersió de l’audiència dins de paisatges sonors increïbles enregistrats pel fonografista Edu Comelles.

“Les cinc llunes” posarà a l’abast dels oients un web propi (lescincllunes.apuntmedia.es) on podran ampliar, tant de forma visual com sonora, els continguts de cada entrega. D’esta manera, “Les cinc llunes” es convertix en la primera producció en À Punt amb un web propi que s’encarregarà de desenvolupar l’experiència transmèdia del programa.

A l’escenari de “Les cinc llunes” sonarà en viu música antiga, clàssica, lírica, de cambra, d’arrel i improvisada. Es difondrà cultura radiada des de l’interior dels teatres, a les classes de dansa, als entrenaments de l’Espai del Circ, o des dels budells de la creació cinematogràfica. Les cinc llunes de les arts escèniques s’emetran de dilluns a divendres a les 20.05h en la ràdio d’À Punt a partir del pròxim dilluns 2 d’agost.

AMÀLIA GARRIGÓS TORNA A LA RÀDIO AMB “LES CINC LLUNES”

¡¡LLEGAMOS AL NÚMERO 3.000!!

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *