Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

LA 33ª EDICIÓ DE CINEMA JOVE SE CELEBRARÀ DEL 22 AL 29 DE JUNY

  •    El festival ha rebut més de 900 pel·lícules per al concurs en la Secció Oficial i un total de 84 curtmetratges participaran en la Trobada Audiovisual de Joves.

    • Cinema Jove se celebra del 22 al 29 de juny a València per atraure el talent audiovisual emergent i servir de plataforma per als joves

La 33 edició del Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove se celebrarà entre el 22 i el 29 de juny en la ciutat de València amb l’objectiu de celebrar el talent audiovisual emergent i servir de plataforma al millor cinema internacional realitzat per joves.

Enguany s’han inscrit un total de 919 pel·lícules a concurs per a la selecció dels curts i llargs que formaran part de la Secció Oficial. Les obres presentades en les dues categories per a optar als premis del certamen procedeixen de 55 nacionalitats diferents.

“Si bé hi destaca la presència de països vinculats políticament i històricament a Espanya, com els pertanyents a Europa i Iberoamèrica, també ens alegrem de rebre pel·lícules de cinematografies tan allunyades com Malàisia, Nova Zelanda, l’Iraq, Barbados o Bangla Desh”, detalla el director del festival, Carlos Madrid.

La major part dels títols, un total de 311, procedeixen de l’Estat espanyol. Els segueix en quantia, la presència europea, amb 398 films, principalment de França i Alemanya, amb 80 cadascun d’aquests, i Iberoamèrica, que aglutina 85 pel·lícules.

Educació cinematogràfica

Per la seua banda, la Trobada Audiovisual de Joves ha rebut 84 curtmetratges de tot Espanya per a la selecció de les peces que es presentaran durant els tres dies que dura aquest certamen, dedicat a l’educació cinematogràfica en el transcurs de Cinema Jove.

La mostra consta de tres categories. A la Categoria A, que comprén els realitzadors fins a 12 anys (estudiants d’Infantil i Primària), s’hi han inscrit 22 curts. A la B, destinada a estudiants de Secundària i Batxillerat d’entre 13 i 18 anys, se n’han presentat 28. I, finalment, a la C, on es promou el treball d’estudiants de Cicles Formatius d’Imatge, Universitats, altres centres de formació i associacions juvenils d’edats compreses entre els 16 i els 24 anys, s’han enviat 34 projectes.

El comité de selecció de la Trobada passarà un primer sedàs de les obres per a la seua projecció entre el 27 i el 29 de juny de 2018. El certamen constarà de projeccions dels curtmetratges seleccionats. En finalitzar cada sessió, un grup de professionals cinematogràfics mentoritzarà els alumnes a través d’un taller de formació.

El Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove està organitzat pel Institut Valencià de Cultura – IVAC.

Cartelera Turia

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *