Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L’IVAM ACULL LA 3ª EDICIÓ DE CINEMA, WILD & FREE

Xiques rebels que ens fan reflexionar sobre un cert existencialisme dormit, alhora que ens omplen d’optimisme i vitalitat, són l’eix de la programació. 

Del 18 al 20 d’abril l’IVAM acollirà a centenars de joves valencians en la tercera edició de Cinema,Wild&Free. Un espai per gaudir, compartir i dialogar sobre la societat actual amb tres pel·lícules com a eix de la discussió: La chica dormidaMustang” i Aurora.
Cinema,Wild&Free es consolida com una trobada per a la reflexió social i l’intercanvi d’idees. És tracta de cinema independent destinat a joves de 12 a 18 anys, en versió original subtitulada al valencià, L’objectiu del qual és la comprensió lectora del llenguatge audiovisual, basada en els fonaments de l’educació mediàtica.
Una iniciativa organitzada per Loopita Cultura, en col·laboració amb l’IVAM-Institut Valencià d’Art Modern i el patrocini de Caixa Popular. Que albergarà, al llarg dels tres dies que dura l’edició, sessions matinals gratuïtes guiades per experts professionals de la cultura i del cinema com Eduardo Guillot, Aurea Ortiz i Santiago Barrachina.
“Cinema,Wild&Free pretén motivar i donar l’oportunitat de millorar la compressió narrativa audiovisual. Promou la reflexió del joves i que es plantegen qüestions sobre allò que estan veient”, ha indicat Nuria Cidoncha, codirectora del festival.
De cadascuna de les pel·lícules s’ha elaborat una guia didàctica, que se’ls facilita als assistents, on s’aprofundeixen diferents temàtiques per a l’intercanvi d’idees (com ara l’amistat, la confiança en un mateix o el creixement personal), així com una anàlisi cinematogràfica.
“Realment l’adolescència i el seu pas a la joventut és una etapa molt interessant de la vida que està plena de canvis i el que pretenem amb aquest esdeveniment és aportar de forma senzilla, el nostre granet d’arena en la formació crítica universal”, ha comentat la també codirectora de Cinema,Wild&Free Dora Martí.
Per la seua banda, Jose Mª Company, Director de Negoci Màrqueting de Caixa Popular, ha subratllat que hem d’estar al costat de les iniciatives que “generen consciència i que promouen entre els joves una veu crítica. Com a principal entitat financera valenciana, hem de donar suport i fomentar el compromís amb la societat i amb l’entorn que els envolta”, ha indicat.

Programació Cinema,Wild & Free 2018

“La chica dormida” (Girl Asleep), Rosemary Myers. 2016. Austràlia. 77′
Comèdia Fantàstica
Sinopsi: Finals dels 70. I final de la infància per a Greta, que no solament acaba d’aterrar en una nova escola, sinó que és a punt de complir quinze anys i dir adéu a la innocència. Mentre la seua mare prepara una festa a la qual convida a tots els amics (i enemics) de la seua filla, Greta se sent cada vegada més assetjada per tots: per la seua germana major, els seus companys de classe i fins i tot pel seu únic amic, el perdedor Elliott. Llavors, a la meitat de la festa, s’obri una caixa de música màgica i Greta fuig al bosc del seu inconscient… per a trobar-se allí amb els fantasmes de la infància i les pors si es fes adult.
“Mustang”,  Deniz Gamze Ergüven. 2015. França-Turquia. 97’. 
Drama familiar.
Sinopsi: En un remot poble de Turquia, cinc germanes creixen en una família obsessionada amb la tradició, i concretament, amb la virtut de les xiques. La seua lluita per la llibertat es converteix en un magnífic i commovedor pols entre el passat i el present en la Turquia actual.
Aurora (Jamais Contente), Émilie Deleuze. França. 2016. 90′
Comèdia.
Sinopsi: Potser Aurora no traga les millors notes i siga l’ovella negra de la família, però definitivament no és ximple. Amb tretze anys, té una forma peculiar d’observar i enfrontar-se amb el seu entorn; la seua família, els xics, el seu professor de francès i amb ella mateixa també. Desafiador i sempre rebel, Aurora explora els límits d’una nova etapa que li ofereix reptes i problemes d’una altra magnitud. Els seus pares es plantegen portar-la a un internat pel seu mal comportament, la seua millor amiga l’abandona, però, al seu torn, el xic que tant admira li ofereix cantar en la seua banda de rock.
Cartelera Turia
 Foto. Dora Martí, Nuria Cidoncha y Santiago Barrachina.
Foto. sesión de CWF17 en el IVAM

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *