Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

L’IVC PRESENTA «CURT CREIXENT» AL MUVIM

L’Institut Valencià de Cultura, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Cinema Jove i la distribuïdora de curts Some Like It Short han organitzat la quarta jornada «Curt creixent, trobades de cinema breu», que se celebra el 25 i 26 de juny al MuVIM, dins del festival Cinema Jove.

La jornada ha estat inaugurada pel director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, i pel membre de la junta directiva de l’Acadèmia del Cinema, David Rodríguez, que han parlat de les polítiques de promoció institucional del curtmetratge.

El dimarts 26 de juny, a les 18.00 hores, la Filmoteca acollirà la presentació i projecció del catàleg de promoció del curtmetratge valencià ‘Curts 2018’ de l’IVC, que serà presentat al públic per José Luis Moreno i els directors dels curts seleccionats, dins de la celebració de Cinema Jove.

La 33a edició de Cinema Jove acull per primera vegada «Curt Creixent», dues jornades específiques sobre el mercat del curtmetratge en les quals es reuneixen representants de la indústria del cinema en petit format de tota Espanya per a parlar de distribució, noves estratègies de venda i plataformes digitals.

A més, directius i programadors de tots els festivals especialitzats valencians acudeixen per a parlar de les seues línies de programació i diversos creadors sotmeten a estudi els seus projectes cinematogràfics, tant els que ja s’han estrenat com els que estan en fase de producció.

«Curt creixent» és una trobada sobre el curtmetratge valencià i la seua difusió. Un dels seus objectius és compartir experiències sobre com programar, promoure i gaudir dels curts, pensant especialment en els diferents públics i espectadors.

La trobada també pretén fomentar les relacions entre els professionals dels sectors audiovisuals, culturals i educatius valencians; donar a conéixer a tots els públics les ofertes i possibilitats de les obres audiovisuals de curta durada, i mostrar el creixent potencial creatiu, industrial, social i cultural que té el curtmetratge al nostre territori.

A continuació, Ismael Martín, distribuïdor de la Escuela de Cine y Audiovisual de Madrid (ECAM), i Delia Guerra, de la innovadora plataforma Movibeta, parlaran de les estratègies i experiències en línia en distribució de cinema. Finalment, Cèsar Martí, responsable de programació d’À Punt Mèdia, presentarà les línies del nou espai mediàtic públic en relació amb el curtmetratge.

Dos dels actes més cridaners tenen lloc durant la primera jornada a l’edifici Rialto. El primer és una sessió de ‘pitching’, en la qual diversos creadors disposen d’un temps molt breu per a exposar els seus projectes de curtmetratges davant un jurat compost per representants d’una important empresa productora, de la Escuela de Cine y Audiovisual de Madrid (ECAM) i de la televisió pública valenciana (À Punt), que els assessorarà per a la producció i distribució dels seus projectes.

El segon és la presentació del curtmetratge ‘Acabo de tener un sueño’ per part del seu creador, Javier Navarro. Aquest curt suposa un cas d’èxit en el cinema de petit format, ja que ha sigut seleccionat en més de 800 festivals internacionals i ha aconseguit en el seu recorregut fins a 230 premis diferents. El curt serà sotmés a anàlisi entre els assistents a l’acte.

Els creadors i productors tenen oportunitat durant la segona jornada de conéixer altres professionals en les sessions ‘one to one’ que tenen lloc al MuVIM junt amb representants dels principals festivals especialitzats en curtmetratges de la Comunitat Valenciana.

Entre els certàmens convidats es troben el Festival de Cine Independiente d’Elx, el Cartoons Gandia, el Docs València, Cineculpable de Vila-real o la Mostra de València Cinema del Mediterrani.

Cartelera Turia

M. RAJOY

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *