Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

VALÈNCIA, CAPITAL DEL MEDITERRANI DE LA MÀ DE MOSTRA VIVA

Mostra Viva arriba un any més amb la intenció de conectar les cultures del Mediterrani.El dia 23 per la vesprada María de la Mar Bonet oferirà un concert en el TEMaquest serà el primer concert de celebració del 40 aniversari de la Trobada de Música, que enguany tindrà una forta presència femenina que es completarà, a més de la mallorquina, amb la xipriota Vakia Stavrou, la tunisiana Emel Mathlouthi i l’espectacle de producció pròpia “Ones i Dones”. La Trobada de Música també organitzarà diverses activitats paral·leles com són el concert a càrrec de la Federació d’Orquestres i Rondalles de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana o la presentació del 2n Congrés de Música i Ciència del Mediterrani.

L’àrea d’Arts de Carrer inaugurarà enguany la seua nova seu al Parc Central, on diferents companyies oferiran entreteniment per a tota la família i el dia inaugural de la qual serà el dissabte 9 d’octubre. Mostra Viva es converteix així en la primera institució que portarà la cultura al Parc Central de València. A més, continuaran reforçant el Circ Social en cooperació amb l’Escola de circ del Marroc, amb la participació de col·lectius enlaire risc d’exclusió social.

L’Aplec de Dansa per la seua part, comptarà amb la participació de diverses companyies a més d’oferir un taller inclusiu de la mà de Dan Zass, on acosta el món de la dansa a persones amb diversitat funcional, com a activitat paral·lela, també se celebrarà la residència virtual “Inmoviment 2.0” en col·laboració amb el Circuit Bucles.

L’Encontre d’escriptors i escriptores i la Narració oral organitzaran taules redones, debats literaris i sessions de “Contes nòmades” en les quals participaran narradors professionals de diferents països en activitats tant per a adults com per a públic familiar; a més es retrà homenatge al poeta Francisco Brines.

L’àrea d’Arts Visuals tindrà com a plats forts una exposició de Marina Puche, la creadora del cartell d’enguany i una exposició fotogràfica sota el títol “Cròniques algerianes”. En l’àrea de Videocreació es projectaran els treballs de diverses artistes en el CCC Octubre que tornarà a ser la seua seu un any més. La programació de la IX edició de Mostra Viva es completarà amb la celebració de debats centrats en aquesta ocasió en els drets dels col·lectius LGTBI, la societat civil mediterrània, la sostenibilitat de les ciutats i la sobirania alimentària i amb la Mostra Educativa, que de nou tindrà activitats tant per a centres escolars com per a públic familiar.

María Colomer, Presidenta de Mostra Viva, ha destacat el creixement que experimenta Mostra Viva des de la seua primera edició en 2013 i ha assegurat que la trobada cultural “no té sostre” a més de recalcar que “és fonamental establir xarxes de treball entre festivals”.Vicent Garcés, President d’Honor de l’associació, ha advocat per una major coordinació amb la Mostra de València – Cinema del Mediterrani i per l’organització d’activitats conjuntes en el futur. Garcés també ha volgut agrair el seu suport a l’ajuntament de València sense el qual “Mostra Viva del Mediterrani no seria possible”.

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *