Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

5 DELS MILLORS XEFS PARLEN DELS MERCATS MUNICIPALS

REDACCIÓ: València ha reunit 5 dels millors xefs de la ciutat de València perquè ens parlen dels mercats municipals, de per què són un lloc tan autèntic i per què cal comprar en ells. Rakel Karak, Javi de Gallina Negra, Mar Soler de 2 Estaciones, Arturo Salvetti i Marta Castillejo de Bar Trinchera i Román Navarro de Tonyina i Anyora homenatgen els mercats amb una sessió de fotos i uns missatges plens d’entusiasme, carinyo i respecte a un ecosistema que ofereix el millor producte de proximitat, de temporada i exòtic, i a més del producte t’ofereix una experiència vital plena d’olors, colors, aromes i sabors que fan del mercat l’epicentre i ànima de la ciutat.

Els mercats municipals de València  són els autèntics temples dels productes de proximitat. El compromís de la ciutat amb la sostenibilitat és ferma. No per casualitat Mercavalència, la infraestructura central que distribueix els productes de proximitat barri a barri, dedica un espai, La Tira de Comptar, al fet que els xicotets agricultors de l’horta valenciana (L’Horta) acudisquen per a la venda directa dels seus productes, frescos i acabats de collir.

Per això, i per moltes coses més, València és un càntic a l’excel·lència dels productes pròxims i de temporada. Amb la seua ubèrrima horta mil·lenària, les explotacions ramaderes de l’interior de la província i l’ampli litoral existent, la ciutat es proveeix de fruites, verdures, carns i peixos de quilòmetre 0 i màxima qualitat. I on els pots trobar? Doncs en la magnífica xarxa de mercats presents en cada barri i que constitueixen una experiència sensorial de primera magnitud per la simfonia de colors, aromes, formes i sabors que allotgen en el seu interior.

Si estàs de visita a València i t’atrau la idea d’adquirir les nostres millors viandes per a cuinar-les al teu apartament turístic, no ho dubtes: acudeix i compra-les. Però si vols degustar-les in situ, no et talles. Tens a la teua disposició els millors pernils, formatges variats, adobats, salaons… i un assortiment de fruites i sucs naturals preparats a l’instant, llestos per al teu paladar. Regala’t una experiència molt saborosa, picant de lloc en lloc. Gaudeix d’un entorn singular i atreveix-te a degustar aquestes menges en els locals que els preparen en els voltants dels mercats i, en general, en tota la ciutat. Una ciutat que és fidel representant de les bondats associades a la cuina mediterrània, la més sana i deliciosa del món. No et prives de l’experiència i coneix els nostres mercats!

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *