Cartelera Turia

SUSCRIPCIÓN

Carraixet celebra 50 anys al Teatre Principal de València

REDACCIÓ: Carraixet, el grup musical més longeu del nostre territori amb 50 anys als escenaris de manera ininterrompuda, oferirà al Principal un espectacle musical per a tots els públics. Amb un repertori variat i íntegrament en valencià, farà un repàs a les seues cançons més emblemàtiques envoltat de sonoritats mediterrànies que es mouen entre la tradició i la modernitat.

Quatre filles i una neta de Lleonard Giner, fundador del grup l’any 1972, segueixen l’herència d’una lluita transformada en resistència i reivindicació.

Nou dones estaran a l’escenari: Mari Giner, al fiscorn, les postisses i la veu; Eva Giner, al saxo tenor, la percussió i la veu; Miryam Giner, al clarinet, els teclats i la veu; Vanessa Giner, a la flauta travessera i la veu; Carme Giner, al violí i la veu, acompanyades per Tere Núñez, al baix elèctric; Helena Fenestra, a la guitarra acústica; Isabella Láuzara, al llaüt, la bandúrria i el violí, i Eva Català, a la bateria i la percussió.

Des que va nàixer el 1972 a poc a poc van incorporar nous instruments al grup i es canvià la musicalitat, i una de les seus fites va ser l’adaptació i modernització del pasdoble ‘Paquito el Chocolatero’. Els concerts de Carraixet van ser multitudinaris durant la Transició i animaven aplecs i festes populars.

Amb el pas dels anys, la formació ha evolucionat i, després de la mort del pare, el grup, encapçalat per Mari Giner i les seues germanes, va adaptar el seu repertori a nous estils i tendències i les capacitats dels membres de la formació, i han continuat fent créixer el grup amb la incorporació de la tercera generació de membres de la família Giner.

Per a celebrar el cinquantenari, Carraixet està realitzant una llarga gira de concerts, de la qual el del Teatre Principal és un, i han enregistrat un nou disc que presentaran als concerts de la gira.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *