ACTUALIDADQué hacer

“Cent pèrgoles”. Tres anys de concerts a La Marina de València.

0

Quique Medina i Vicent Molins, directors de l’Agència districte, foren els primers en recuperar el batec de la música en directe després del confinament. El lloc ho permetia, vora la mar, a l’aixopluc d’una preciosa pèrgola d’estil modernista que es troba situada pràcticament al final de la Marina, al costat de la platja de la Malva-rosa. Psicològicament era important tornar a programar a l’aire lliure per a recrear aquella enyorada normalitat que ens regalava l’alegria de reunir-nos sense restriccions.

Quique explica que, en l’any 2017, sentia que aquella pèrgola escorada sense apenes activitat li demanava a crits el seu protagonisme. En aquells dies, La Marina, dins de la seua estratègia per a activar la zona, volia conciliar el marítim amb la resta de la ciutat i començava a creuere en propostes creatives i engrescadores. Calia seduir a la gent per tal que fera seua aquesta franja urbana enganxada al port. Van pensar en allò que era obvi: Si aquesta construcció havia estat pensada i dissenyada per a albergar música, doncs, farien música. Un cicle matinal per a cada dissabte, setmana rere setmana, sense excepció. Així han arribat  a tocar el centenar de concerts, –cent pèrgoles- durant tres anys, omplint les l’esplanada de famílies i collles d’amics.

La pèrgola, com a llloc de reunió i de gaudi musical, ja és una referència atractiva de la ciutat. La programació és molt oberta. Hi tenen cabuda tots els gustos i gèneres: pop, rock, electrònica, surf, mestissatge, cúmbia, cançó d’autor o folk. Cada cap de setmana el cartell uneix dos grups d’estils diversos que són reclam de generacions i públics dispars que poden completar la jornada amb l’oci nàutic o la genuïna oferta gastronómica dels poblats marítims.

L’aposta és clara: conjunció entre grups musicals locals i referències prometedores de tot l’estat. La direcció de La Marina i Cervezas Alhambra van confiar en el projecte. I va succeir. Des d’aleshores només hi ha hagut dos matins de temporal i ni tant sols la pandèmia ha aturat l’estima creada entre València i la seua pèrgola. A Quique li sembla que és una manera lluminosa de fer que la cultura influïsca directament en la millora de l’oci urbà. Una fòrmula traslladable a qualsevol lloc del món, tot i que difícilment una altra pèrgola seria així de poderosa. De fet, quan arriben col·legues promotors d’altres ciutats es queden molt impressionats.

El verí de la música

Quique Medina, és un melòman fins el moll de l’os. La seua relació amb la música ve de lluny des que amb divuit anys va començar a escriure sobre discos i concerts en diferents mitjans de comunicació. Tot i que fa gestió i programació, ell és periodista i va estar fent ràdio des de 2005 fins 2014 en Distrito Radio i Mislata Ràdio amb Vinilo Valencia, una promotora amb la qual va començar a programar concerts en sales del Cap i Casal quan tenia vint-i-dos anys. Aquest col·lectiu cultural  ha estat al peu del canó en els bons moments i en els temps difícils per a l’escena musical. Ara ha tornat a les ones sonores a través de Soul Radio amb el nom de ‘Vuelve Vinilo’.

Quique porta eixe verí de la música que el fa viure amb passió, il·lusió i entusiasme cada concert que programa. El seu històrial passa per cicles o festivals com DiaD, Palau Electrònic, Deleste o Berenar! Des de l’Agència Districte ofereixen en safata idees que milloren la vida de proximitat combinant diferents disciplines: cultura, activació d’espais i gastronomia.

Els concerts de la Pèrgola de Cervezas Alhambra a la Marina de València, són una mostra de com convertir un recinte en un barri més de la ciutat. La seua rehabilitació en l’any 2013 es va realitzar amb la intenció de fer activitats culturals i lúdiques. Ara, en el 2021, sabem que abans de la paella o l’arròs a banda i els calamars, cada dissabte de matí, podem vibrar amb la música.

Cartell dels concerts de La Pèrgola per a les pròximes setmanes:

10 abril: Colectivo da Silva + Nathan Jaime

17 abril: Za! + Compro Oro

24 abril: Pumuky + Alberto Montero

1 maig Cuchillas + La Trinidad

8 maig: Sr. Chinarro + Manu Ferrón + Nèstor Mir

LA REVOLUCIÓN SILENCIOSA: EL VIL ATAQUE DE ERDOGAN A LAS MUJERES

Artículo anterior

EL BOLERO DE MANEL

Next article

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Número de la semana

Publicidad

Login/Sign up
0
    0
    Carrito Turia
    El carrito está vacíoVolver a la tienda